Facebook-bejegyzésben kér felelős hozzáállást a fiataloktól Kásler Miklós

  •  
  •  
  •  

A humánminiszter szerint nagy feladat vár “a fiatalokra, mert az újjáéledő járvány idején „a baráti együttlétek, a közösségben töltött idő és az összeverődések legtöbb formája mind-mind potenciális veszélyt hordozhat magában.”

„A vállaitokon most olyan felelősség van, amivel barátaitok, szüleitek és nagyszüleitek életét határozhatjátok meg. Ennek okán arra kérlek benneteket, hogy tartsátok be a járványügyi ajánlásokat, a döntéseitekkel ugyanis életeket menthettek. Mutassatok példát és ezzel csatlakozzatok a mindennapi hősök soraihoz!” – írja Kásler.

 

Nagy feladat vár rátok, fiatalok. A koronavírus-járvány itt van közöttünk, a fertőzöttek száma pedig kedvezőtlenül…

Közzétette: Kásler Miklós – 2020. szeptember 5., szombat

 

Hozzáteszi: apaként és nagyapaként tudja, hogy a fiatalabb korosztálynak kellett talán eddig is a legtöbb lemondással szembesülnie a járvánnyal szemben folytatott küzdelem során. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy “a magyar emberek ezreinek, talán tízezreinek megfertőződését kerülhette el hazánk éppen ennek a felelősségteljes időszaknak köszönhetően”.

„A magyar fiatalok számtalan alkalommal vívták ki maguknak a tiszteletet és elismerést a történelem folyamán. Azt kívánom, hogy amikor a járványhelyzet elmúltával visszatekintünk majd erre az időszakra, a ti generációtok helytállását is hasonló elismerés övezze. Addig is vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra!” – zárja sorait a miniszter.

Mindeközben a kormány tegnap nem léptetett életbe újabb korlátozó intézkedéseket, sőt bizonyos esetekben még meg is könnyítette az országba való belépést. Az 500 fős létszámkorlát pedig továbbra sem érvényes a sporteseményekre, a szeptember 24-i Szuperkupa-döntőt 20 ezer ember előtt tervezik megtartani a Puskás Arénában.

, , , ,