•  
  •  
  •  

A beköszöntő hideg időjárásra tekintettel rendkívüli ülést tartott január utolsó napján az újpesti védelmi bizottság a Polgármesteri Hivatalban. A szakemberek áttekintették, várhatóan milyen feladatot ró az önkormányzatra, cégeire és a katasztrófavédelmi felügyelet szakembereire, hogy az újpesti lakosság biztonságban vészelje át a rendkívüli hideget.

Az önkormányzat együttműködik a katasztrófavédelemmel és a lakosságot is tájékoztatja. A gondoskodás több irányú, kiterjed például az utak síkosság-mentesítésére, a fagyásveszély enyhítésre, a hó eltakarítására. Ebben az Újpesti Városgondnokság jár el. Az Újpesti Vagyonőr Kft. például kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat által kezelt lakások ellenőrzésére, az idős, fagyveszélynek különösen kitett, vagy szociális gondozásban álló lakók biztonságára. Lényeges, hogy a hajléktalanok, az utcán élők fűtött helyen vészeljék át ezeket a napokat.

Rendkívüli időjárási körülmények idején mi is tehetünk embertársainkért: vegyük észre, ha idős szomszédunk gondozásra szorul vagy fagyoskodik.

Mi magunk öltözködjünk rétegesen, ruházatunk ekkor véd meg bennünket, s lehetőleg minél rövidebb ideig tartózkodjunk a hideg levegőn. Hőérzetünket forró itallal – teával – javítsuk, ne alkohollal.