Fák, virágok, fény

  •  
  •  
  •  


A IV. Kerületi Önkormányzat vezetésének célja olyan – a nagyvárosi jövő irányába mutató – közterek létrehozása, melyet mindannyian magunkénak érzünk, melyre mindannyian büszkék lehetünk, és melyek ez által nem csak egy fővárosi kerületté, hanem otthonunkká varázsolják Újpestet. Ennek szellemében dr. Trippon Norbert alpolgármester kezdeményezésére elindult a Virágváros program.

A Virágváros program keretében Újpest virágos pompával készül az idei nyárra: ennek nyitánya volt a káposztásmegyeri Tulipánkert avatása május 6-án. Kora tavasszal, több helyszínen – többek között Homoktövis - Megyeri körforgalom, Trombita tér, Tulipán kert, Petőfi szobor, Bay tér- Október 23. tér, István tér, Béke tér, Árpád út – Váci út kereszteződése – több, mint 22 000 darab árvácska kiültetésével kezdődött meg a program.
A virágözön muskátlis virágkosarak, virágoszlopok kihelyezésével folytatódik a Megyeri út, Iglói utca, Sporttelep utca, Árpád út, Szent Imre utca, Rózsa utca mentén, valamint a Pozsonyi utca Nyár utca Berda - József utca illetve a Tél utca - Anonymus utca közötti szakaszán, az István út Nyár utca – Klauzál utca közötti szakaszán, a Kemény Gusztáv utca Templom utca - Károlyi István utca közötti szakaszán, a Károlyi István utca Templom utca – István út közötti szakaszán, illetve a Homoktövis körforgalomnál és a Lóverseny téren. Az igazi meglepetés a Deák Ferenc utca – Görgey Artúr utca sarkán érheti az újpestieket és az ide látogatókat, ahol az – Újpest értékeit szimbolizáló – újpesti címer borul virágba.
A Virágos Újpestért – az Újpesti Önkormányzattal karöltve – maguk az újpestiek is tehetnek. Az Önkormányzat 12 000 db muskátlit biztosít lakosainknak a virágváros létrejöttéhez. Minden újpesti jelentkező – a készlet erejéig – három db muskátlit kaphat térítésmentesen kiültetésre. A virágosztás 2008. május 17 –én (szombaton) 9 órától két helyszínen történik, a Szent István téren és a Karinthy Frigyes ÁMK melletti területen.