Fáklyás ballagás

  •  
  •  
  •  

Az öt, újpesti önkormányzati fenntartású középiskola érettségizői hagyományosan fáklyás ballagással búcsúztak a várostól, diákéveik színhelyétől, tegnap este a Szent István téren.

Az esemény szervezője ebben az évben a fennállásának 25-ik évfordulójára emlékező Babits Mihály Gimnázium volt. A két káposztásmegyeri középiskola – a Babits és a Csokonai – ballagó diákjai együtt érkeztek nem sokkal este nyolc  előtt a Szent István térre. Itt csatlakoztak a menethez a Károlyi, a Könyves és a Bródy végzősei.

A fiatalok megkoszorúzták a városalapító Károlyi gróf szobrát, majd a Városházánál Wintermantel Zsolt fogadta őket. A ballagók nevében Borsos Bence, a Babits Gimnázium tanulója köszönt el Újpesttől, és köszönte meg a támogatást az önkormányzatnak. „Ne aggódj, csak lendületet veszünk földeden, kedves Újpest, de nem búcsúzunk tőled” – mondta az ifjú szónok. „Sose felejtsétek el a középiskolás éveket, és azt, hogy Újpesten mindig otthon lesztek. És legyetek jók, ha tudtok.” – búcsúztatta a ballagókat Wintermantel Zsolt.

Az iskolák képviselői a ballagók jelképét, a tarisznyát adták át a polgármesternek. A diákok fluoreszkáló, újpestes karkötőt kaptak az önkormányzatról. Közös csatakiáltással, énekléssel búcsúztak a fáklyások, majd csoportképek készültek, a polgármesterrel, Curtis-szel, és persze egymással. Lassan aztán elaludtak a fáklyák, feloszlott a vidám tömeg, hiszen ma már ballagnak, jövő héten érettségiznek a diákok.

A fáklyás ballagásról ITT és ITT találhat még több fotót.