Fanni Londonig kerekezik

  •  
  •  
  •  

Fanni negyedikes általános iskolás. Hamarosan nagy útra indul a Londoni Olimpiára – biciklivel! Erről levélben írt nekünk.

“Horváth Fanni vagyok, a Szigeti József Általános Iskola 4 osztályosa.
Az apukám két évvel ezelőtt kitalálta, hogy 2012-ben elmegyünk a londoni olimpiára. Ebben nem is lenne semmi, ha nem biciklivel mennénk. Merthogy ezt az utat biciklivel tesszük meg, oda-vissza. 4300 kilométert fogunk letekerni 3,5 hónap alatt. Sátorban fogunk aludni és magunk főzünk. Hét országon megyünk keresztül, ezek az országok sorban: Ausztria, Németország, Franciaország, Anglia, Hollandia, Németország, Lengyelország, Szlovákia. Ezekben az országokban, meg fogjuk nézni a nevezetességeket is, mint pl. a bajorországi Neuschwannstein kastélyt, Németországban elmegyünk a Fekete-erdőbe megnézni, honnan ered a Duna. Franciaországban megnézzük az  Eiffel tornyot, a Louvre-t, Lengyelországban útba ejtjük Auschwitz-ot, Londonban pedig biztos, hogy felülünk az óriáskerékre. Sok felkészülés kellett hozzá, amit már két éve csinálunk. Sok túrán és „edzésen” vagyunk túl, amikor csak lehetett felültünk a biciklikre és mentünk.

Rendszeresen ott vagyunk a Szigetis 100 órás tekergők nyári biciklitúráin, s szinte az egész országot bebarangoltuk már. Nem csak magunkat kellett felkészítenünk, de a bicikliket is és a felszerelést is be kellett szerezni.

Szerencsére a nagyja már megvan, amiket olyanoktól kaptunk, akik segíteni akarnak (szponzorok). Amitől én egy kicsit félek, hogy mit fogok enni, mert lisztérzékeny vagyok, erre apukám azt mondta, hogy külföldön is vannak olyan ételek, amit ehetek és itthonról is viszünk.

Már nagyon várom, izgalmas lesz. Ahogy vége az iskolának, nem sokkal utána, június 20-án indulunk.

Van egy internetes oldalunk, ahol nyomon lehet majd minket követni, oda teszünk képeket és leírjuk, ha történt valami érdekes.

Az oldal: http://londontura2012.evobike.hu

Akit érdekel, kövessen minket! “