Farsangfarki mulatság, fánkkal

  •  
  •  
  •  

Soron következő hétvégénkkel indul a meteorológiai tavasz, amelyre sokan annyira vártak. A prognózis szerint az időjárás sem cáfol rá a naptárra, hiszen folytatódik a szokatlan enyheség. Az újpesti programok is a szabadba csábítanak kicsiket és nagyokat. Mi is arra buzdítunk mindenkit: mozduljanak ki otthonról, és az önkormányzat farsangfarki mulatságával, fánkkóstolóval, farsangi bállal búcsúztassuk együtt a telet!

Családi programok

Farsangfarki mulatság, fánkkal
Szombaton 10 órától az Újpesti Téli Fesztivál télűző mókájára várnak mindenkit a Szent István térre. Az önkormányzat farsangfarki műsorában, a Téli Fesztivál záróeseményeként népi hagyományok elevenednek meg. Lesz kiszebábkészítés, fánkkóstoló, tapsolhatunk a Szép Ernő Színház vidám, téltemető műsorának, miközben a jégszobrász fantasztikus alkotást varázsol egy hatalmas jégtömbből. A Bem Néptáncegyüttes a megszokott parádés műsorral készül: zenés-táncos forgataguk 11 óra előtt néhány perccel indul az Ady Endre Művelődési Háztól a Szent István térre. A program zárásaként a kiszebábokat a fellobbanó tűzbe dobva próbálhatjuk meg elűzni az idén nem is túl haragos telet. A programban 10 órától fánkkóstolás is lesz!

Bábszínház
Szombat délelőtt 10 órától a Furfangos Paraván Bábszínház műsorában a Vajas pánkó című előadást tekinthetik meg a kicsik és szüleik a Megyeri Klubban.

Táncház
Szombaton 17 órától Szederinda, aprók táncháza várja az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket a Lóverseny téri Közösségi Házban. A moldvai muzsikákat a Csobán zenekar adja elő.

Vizes télbúcsúztató
Az Aquaworld Budapest Élményfürdőben is búcsúztathatjuk a telet. A fürdőkomplexum színes programokkal teli farsangi hétvégét kínál vendégeinek szombatra és vasárnapra.

Állatbarátoknak
Szombaton hagyományosan kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10 órától a MancsoZOO szakkör várja a családokat, amelynek keretében társállatokkal ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok.

Uszodai élmények
Mozgásra továbbra is az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)
Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Színház
Szombat este 19 órától az Újpest Színház bérletsorozatának első előadását, Vajda Panni Szerelmek az égből című romantikus vígjátékát tekinthetik meg két részben, az Ady Endre Művelődési házban.

Galériák, kiállítások
Ajánljuk a legújabb kiállításokat: Kohutics Mute ukrán festőművész Elkapott pillanat című kiállítása március 15-ig látogatható a Polgár Centrumban. Magyar János akvarellkiállítása Visszanéző (40 év) címmel szintén az Újpest Galériában látogatható.
Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Vásárok, börzék
Szombaton 9 órától Babavilág, bababörze címmel használt babaruhák, játékok, használati tárgyak vására vár mindenkit a Lóverseny téri Közösségi Házban.
Vasárnap 10 órakor ásványbörze nyílik a Karinthy Frigyes Művelődési Házban, amelyre 18 óráig látogathatnak el az érdeklődők.

Jótékonysági bál
Szombat este 19 órától nyolcadik alkalommal rendezik meg az Újpesti Jótékonysági Polgári Bált. Ezúttal a Szigeti József Utcai Általános Iskola lesz a kedvezményezett.

Zenés est
Elmaradhatatlan az Ady Endre Művelődési Ház Hétvégi randevú című zenés programja, amely vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Albin, Dávid és Gyopár, vasárnap Lujza, Henrik és Henrietta nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

G.R.