A farsang a színekről és a mulatságról szól. Az ételeket és italokat is ennek jegyében lehet összeállítani. A farsangi ételek, mint a fánk és az aprósütemények, vagy a koktélok színesíthetik a partik hangulatát.
Finom vendégváró a töltött leveles tészta. Sokféleképpen készíthetjük, sósan vagy édesen. A kész leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk. Készíthetünk vegyes zöldségragut; apró sajtkockákkal, vagy párolt lila és fehérkáposztával töltjük meg. Adhatunk hozzá resztelt burgonyát reszelt sárgarépával, vagy párolt sütőtököt gombával, ez is lehet a töltelék. Csinálhatunk többféle sajtból vagy sós túróból is tölteléket. A töltelékekbe tegyünk rostokat, búzacsírát, búzakorpát, zabkorpát, árpapelyhet, hogy megfelelő állagú legyen. Sokféle zöldfűszerrel ízesítsük ízlésünknek megfelelően.
Az édes variációt készíthetjük alma, körte, dió, mák, mogyoró vagy túrótöltelékkel. Különlegessé tehetjük, ha még teszünk bele lekvárt, vagy kókuszreszeléket, mazsolát, aszalt szilvát, pár szem befőttet, vagy citrusgyümölcsöt. Adhatunk hozzá vanília, ánizs, fahéj, szegfűszeg, reszelt citromhéj ízesítést. Lehet hozzá adni almás- céklás, vagy almás-káposztás tölteléket darált dióval. A leveles tésztát kiszúrhatjuk kerek formával, akkor félkör alakú lesz, vagy kocka alakúra, és behajtjuk a széleit, vagy háromszög alakúra, és akkor feltekerjük kifli alakúra. A tetejét megkenhetjük olajjal, tojással vagy tejföllel, és szórhatunk rá reszelt sajtot, illetve apró magokat, például szezám-, chia-, fenyő-, napraforgó-, vagy tökmagot.
A színes koktélok előállításához kiválóak a citrus- vagy a konzerv gyümölcsök, melyekből lehetnek tejes, tejszínes, vagy vizes alapú frissítők. Bólét készíthetünk, megfelelő ízesítéssel friss, konzerv vagy mirelit gyümölcsökből.