Fát loptak, lebuktak

  •  
  •  
  •  

Ismét mozgalmas hete volt az újpesti rendőröknek. Tegyük hozzá: szerencsére. A mozgalmasság ugyanis eredményességet is jelent. Íme a hét gazfickói, akiktől már nem kell tartanunk.

Járőrök figyeltek fel négy emberre, akik fát pakoltak egy bevásárlókocsiba egy Dugonics utcai telephelyen április 7-én. A rendőrök a társaság tagjait igazoltatván észrevették, hogy az ingatlan téglakerítését egy helyen frissen kivésték, majd az egyik épület bejárati ajtajára felszerelt OSB-lapot fejszével bontották szét.
A két felnőttről kiderült, hogy gyerekeik jelenlétében loptak, és már több ízben vittek el ugyanerről a telepről faanyagot. A rendőrök mind a négyüket előállították, a felnőttek ellen lopás és kiskorú veszélyeztetése, a fiatalok ellen pedig lopás miatt folyik eljárás.

Balhés tolvaj a boltban
A biztonsági őr vette észre, hogy egy férfi táblás csokoládékat tesz a zsebébe az egyik Rózsa utcai élelmiszerdiszkontban április 6-án. A férfi, miután meglátta, hogy a biztonsági őr felé közelít, kidobálta nadrágjának zsebéből az édességeket, próbálta az őrt megrúgni, agresszívan viselkedett, ordítozott, az üzletben elhelyezett szelektív hulladékgyűjtőt rugdosta. Sz. Dezsőt a rendőrök többször felszólították cselekményének befejezésére, aki ennek nem tett eleget, és a rendőri intézkedés alól is megpróbálta kivonni magát. Üzletszerű lopás és garázdaság miatt kell felelnie.

Ivócimborái bántalmazták
Pénzváltás ürügyével bántalmazott négy férfi és egy nő egy másik férfit a Kordován téren a napokban a hajnali órákban. A rendőrségen bejelentést tevő R. Milán azt mondta, hogy kora hajnalban korábbi ivócimborái állították meg azzal, hogy váltsa fel a pénzüket, de amikor az áldozat elővett egy ötezer forintost, az egyik férfi kikapta a kezéből, majd ököllel arcon ütötte. Miután vissza akarta kérni a bankjegyet, az őt megállító társaság egy másik tagja bántalmazta, majd az ötfős csoport elmenekült.
A rendőrök R. Milán személyleírása alapján az egyik támadót még a helyszín közelében elfogták, további hármukat pedig a járőrök és a bűnügyi állomány összehangolt munkája eredményeként még ugyanaznap délelőtt elfogták.
A négy férfi ellen csoportos rablás miatt folyik eljárás

Ellenőrt bántalmazott
Lejárt bérletszelvényt adott át, letépte a kitűzőjét és a karszalagját, majd a megállóban bántalmazta a 12-es villamoson dolgozó jegyellenőrt egy férfi a Görgey úton április 8-án. Az ellenőr a jegyek érvényességét ellenőrizte, amikor a férfihoz ért, akit érvényes utazási igazolvány hiányában arra kért, hogy szálljon le a járműről. A támadó ekkor vette elő a lejárt bérletszelvényeket, amelyeket az ellenőr jegyzőkönyv ellenében át akart venni, erre a férfi letépte az őt ellenőrző azonosítóit, a megállóban pedig mellkason ütötte.
A kiérkező rendőrök az ellenőr személyleírása alapján a közelben elfogták A. Gyulát, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt folyik eljárás.

MOA