Fegyveres bankrablás az áruházban

  •  
  •  
  •  

Június 25-én, kora délután fegyveres rablásról érkezett bejelentés az újpesti rendőrkapitányságra.
Az Árpád Áruházban található egyik bankfiók biztonsági őre a kiérkező rendőrnek elmondta, hogy körülbelül 15 órakor figyelmes lett egy férfira a bank bejárata előtt. A gyanús személy egy utazóbőröndöt cipelt magával, s fel-alá járkált a bejáratnál.

Később az illető bement a bankba, majd elkiáltotta magát, hogy „Bankrablás!”. A felkiáltással egy időben a bank biztonsági őrének szegezett egy fegyvernek látszó tárgyat, majd megszabadította az őrt szolgálati fegyverétől.
Miután nem igazán volt mitől tartania, a bankrabló odasietett a pénztárhoz, közölte a pult mögött ülő hölggyel, hogy az átadott nejlonzacskóba pakolja bele az összes pénzt. Miután ezt a pénztáros teljesítette, a rabló távozott a helyszínről. A nagy sietségben ottfelejtette utazóbőröndjét, a biztonsági őr fegyverét 10 darab éles lőszerrel azonban magával vitte.
Az eset után az egyik bankban tartózkodó ügyfél megpróbálta követni az elkövetőt, de az nyomatékosan közölte, hogy ne próbálja követni őt senki.
A rablás tényének megerősítése után jelentős rendőri erő vonult a helyszínre, megkezdődött a tanúkutatás és a rabló keresése.
Az elkövető személyleírása: kb. 180 cm magas, vékony testalkatú, 35-40 év körüli, fehér bőrű férfi, aki vállig érő, erősen göndör, fejtetőn kissé kopaszodó hajú. A rablásnál fekete napszemüveget, drapp hosszú nadrágot, világos rövid ujjú inget viselt. Ruházata azt a látszatot keltette, hogy azt több napja viseli. Az elkövetőről egyébként a bank biztonsági kamerája által értékelhető fényképek készültek. Az okozott kár az elsődleges adatok szerint milliós nagyságrendű.