FEHÉRVÁRRÓL ERŐSÍTETT AZ ÚJPEST JÉGKORONG CSAPATA

  •  
  •  
  •  

A MOL Liga szereplői a holtidényben is hallatnak magukról. A két döntős, a Dab.Docler és a Miskolci Jegesmedvék már megkezdték az alapozás és folyamatosan azon dolgoznak, hogy megerősítsék keretüket a közelgő bajnokságra. Így van ezzel az Újpest csapata is, amely a hírek szerint Fehérvárról igazolt játékosokat.

A fővárosi lila-fehérek Pleszkán József, Maklári Erik és Kovács Viktor László személyében három, eddig a Volán farmcsapatában szereplő játékost igazoltak le.

Az utánpótlás-válogatott hálóőr – Pleszkán József – 2011 nyarán érkezett a fehérvári klubhoz és a farmcsapat elsőszámú kapusának számított. A Mol ligában összesen 30 mérkőzésen védte a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapatának kapuját 88%-os védési hatékonysággal.

Maklári Erik 2007-től kezdve volt a Sapa Fehérvár AV19 (korábban Alba Volán) felnőtt csapatának játékosa. Ez idő alatt az EBEL-ben is bemutatkozhatott. Sőt, legjobb szezonjában (2010/2011) 40 mérkőzésen is szerephez jutott az osztrák ligában.

Kovács Viktor László, számára nem lesz idegen az újpesti közeg, lévén ő a fővárosiaknál nevelkedett. A 20 éves támadó a Mol liga idei szezonjában 15 mérkőzésen 4 pontot szerzett.

A három fehérvári érkező mellett másik két játékos leigazolását is bejelentették Újpesten, ezek szerint Németh Péter és Bereczki Gergő is a fővárosban folytatja. Németh Pétert nem kell bemutatni az újpesti közönségnek, hiszen tavaly innen igazolt a svéd IV. osztályba. A gyors csatárnak van egy draft lehetősége, de ha ez az opció nem jön be, akkor Újpesten folytatja pályafutását.  Bereczki legutóbb a Tisza Volán-MTK OB II. bajnokságban induló csapatában játszott.

Az erősítés valljuk be őszintén, rá is fér az Újpestre, hiszen az egykoron szebb napokat is megélt fővárosi klub jelenleg csak árnyéka régi önmagának. A 2009/2010-es MOL Liga idényben még alapszakasz harmadik volt a csapat, ám onnantól mélyrepülésbe kezdett. A 2010/2011-es idény volt a mélypont, amikor is 3 ponttal zárta az alapszakaszt a 13-szoros magyar bajnok.

A legutóbbi kiírásban már látszódtak a fejlődés jelei, hiszen több mérkőzést is meg tudott nyerni a lila-fehér alakulat, melynek keretét többnyire fiatal játékosok alkották. Az újonnan érkezők kijelenthető, hogy erősítést jelentenek ám a vezetőség itt nem áll meg, a hírek szerint további igazolások várhatóak Újpesten.