Fél ponton múlt a győzelem

  •  
  •  
  •  

Hatvan sakkozó, köztük nemzetközi FIDE-mesterek ültek asztalhoz Nagykanizsán a Rapid Egyéni Sakkbajnokságon, hogy kilenc forduló alatt eldöntsék, ki a legjobb és egyben a leggyorsabb szeniorkorú sakkozó.

Jövőre már a nemzetközi szövetség, a FIDE által hivatalosan is elismert verseny lesz a bajnokság, ami azt jelenti, hogy Élő-pontokért mehetnek majd a játszmák. Újpesten nemrégiben nyolc hatvan év feletti sakkozó ült asztalhoz, közülük Nagy Miklós, Tornai Imre és Poór Sándor vívta ki az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság döntőjére az indulás jogát. Poór Sándor ezüstéremmel tért haza a zalai városból.

– Ötvennyolc sakkozó nevezett a versenyre, én az első tízbe szerettem volna bejutni – mondta Poór Sándor a versenyt követően. – Bevallom, nem gondoltam volna, hogy végül mindössze fél pont hátránnyal a második leszek. Talán azért is sikerült, mert az ellenfelek nem igazán számoltak velem, és persze jól is játszottam.

– Az utolsó két partit remire adta. Ha jobban harcol, talán a végső győzelmet is kivívhatta volna?
– Biztosra mentem. A rapid versenyeken elég egy elhibázott lépés, és vége a partinak. Úgy gondoltam, nem kockáztatok, jó nekem a kétszer fél pont is. Nem bánom, hogy remiztem, nagyon elégedett vagyok. Amióta nyugdíjas lettem, több időm marad a sakkra. Egyelőre az amatőrök táborát erősítem, de ki tudja, mit hoz a jövő?

(gergely)