Félbemaradt az oltás a Baross utcai idősotthonban

  •  
  •  
  •  

A kormány azt állítja, akadálytalanul zajlik a koronavírus elleni vakcina beadása a szociális intézményekben, Orbán Viktor pénteken a közrádióban már arról beszélt, hogy az oltási programnak ezt a szakaszát napokon belül be is fejezik. Úgy tűnik azonban, az idősek egy részéről egyszerűen megfeledkeztek.

Január 7-én kezdődtek meg az oltások a fővárosi fenntartású idősotthonokban az oltások. A vakcinákat azonban jellemzően csak a központokban adták be, a különböző telephelyeken már nem – nyilatkozta az Újpest Médiának Gy. Németh Erzsébet.

 

 

Így járt a Baross utcai idősotthon lakóinak egy része is. A Csokonai és a Béla utcai telephelyre már nem jutott el az oltócsapat – tájékoztatott a főpolgármester-helyettes. Egyelőre nem tudni, hogy az oltások mikor folytatódnak, mint ahogyan azt sem, mi lesz azokkal, akiknek most nem lehetett beadni a vakcinát, mert betegek.

Gy. Németh Erzsébet elmondta: a legtöbb helyen csupán 24 óra, vagy még ennél is kevesebb idő jutott az oltásra való felkészülésre, a lakók meggyőzésére, vagy épp a gondviselők engedélyének megszerzésére. A politikus arra kérte a tisztiorvosi szolgálatot, értesítsék legalább két nappal korábban az intézményeket.

Az oltási hajlandóság egyébként meglehetősen magas az budapesti idősotthonokban, a lakók több mint háromnegyede kérte a vakicnát. A kérdés az, mikor kapják meg azok, akikről jelen állás szerint elfeledkeztek.

, , , , ,