Félév végi meglepetés

  •  
  •  
  •  

Radics Gigi volt a Roma Rendészeti Club vendége január 24-én az Ifjúsági Házban. A látogatás nem véletlen: a fiatal előadó saját példájával mutatta meg: bármit el lehet érni, ehhez viszont nem hiányozhat a kitartás és a tenni akarás.

A rendőri életpálya népszerűsítését célzó roma és nem roma fiataloknak szóló, változatos programokat kínáló Rendészeti Club szakmai része január 24-én nem teljesen a megszokott módon kezdődött. 

Először Nagy József, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal járőre mutatkozott be a fiataloknak. Nagy József kiemelte, ő maga is roma származású, az adóhivatal pénzügyi szakágában dolgozik, és ugyanolyan jogköre van, mint a rendőröknek: például járművet állíthat meg és igazoltathat. 

Őt követően Makula György őrnagy visszautalt rá: az ősz óta zajló klubfoglalkozások keretében jártak például az újpesti rendőrkapitányságon és felkeresték a rendőrségtörténeti múzeumot. 

Oláh László alezredes, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a január 24-iki klubnapon felidézte: a klub megvalósításában együttműködő BRFK-nak is fontos, hogy minél több fórumon találkozzanak a fiatalokkal és a rendőrök megismerése útján elérjék: ne csak a félelmetes, igazoltató szervet lássák az egyenruhásokban.

Végül Radics Gigi vette át a szót, aki azt mondta hallgatóságának: „merjetek álmodni”, hozzátéve, hogy ő is szeretné további álmait megvalósítani. 

A kitartást példázva beszélt arról is, hogyan jelentkezett a különböző tehetségkutatókra, és arról is, hogy amelyiket végül megnyerte, arra az utolsó pillanatban nevezett be, de nem bánta meg. Giginek egyébként sűrű napjai vannak, a délelőtt az oktatásé, a nap második része a stúdió és a zenekari próbák, illetve a koncertek ideje, a nap zárásaként pedig másnapra tanul.


A rendészeti clubról

Ahogyan ősszel írtuk, Roma Rendészeti Club elnevezéssel indított tavaszig tartó programsorozatot az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Egyesület a Budapesti Rendőr-Főkapitánysággal, az Újpesti Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és a Bródy Imre Gimnáziummal együttműködve. Az előadásokkal, kapitányságlátogatással, rendőrségtörténeti-múzeum megtekintésével színesített rendkívül változatos programsorozat nem titkolt célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a rendőri pálya iránt.

M. Orbán A.