Félidejénél tart az Újpesti Karácsonyi Vásár

  •  
  •  
  •  

Félidejéhez érkezett az Újpesti Karácsonyi Vásár, amely hagyományosan a város szívében, a Szent István téren és környezetében várja mindazokat, akik az ünnepi készülődés közepette kikapcsolódásra, feltöltődésre, együtt töltött időszakra vágynak. Újpest Önkormányzata a Találkozzunk többször! programsorozat jegyében hívja, várja közös ünneplésre az újpestieket és a más városrészekben lakó érdeklődőket.

A város hatalmas adventi koszorúján az újpesti egyházak részvételével megtartott áhítatot követve már két gyertya ég, a hité és a reményé. Szombaton a református egyház részvételével felgyullad a szeretet, majd advent időszakának utolsó szombatján a katolikusok részvételével az öröm gyertyájának fénye. Közeledünk karácsonyhoz.

Sztárfellépők
A vásárban minden adott a jó hangulathoz: sztárfellépők műsora gazdagítja az ünnepvárást, a hideg ellenére folyamatosan telt ház van a Szent István téren, különleges varázsuk van az együtt töltött perceknek, családias a hangulat. Az előttünk álló időszakban Zola akusztikus pop-rock műsora, Veres Mónika, Kocsis Dénes és Gájer Bálint fellépése, majd közeledve a karácsonyhoz, a népszerű musicalénekes házaspár, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla lesz Újpest sztárvendége.

Komolyzene csendül fel
A komolyzene sem hiányzik a kínálatból, a városháza mindkét vasárnapon kinyitja kapuját, és a díszteremben a Koncertmuzsika Zenekar, majd a város rendkívül tehetséges egyetemistái, Házy Erzsébet-diákösztöndíjasai, Vörösváry Ibolya és Márton lép fel, hegedű- és zongorajátékkal megörvendeztetve a közönséget.

Ajándékok, ételek
A Szent István téren harmincöt, karácsonyi díszbe öltözött faházban kínálják a kereskedők azokat az ajándéktárgyakat, amelyekkel meglephetjük szeretteinket.
Az Újpest Márkabolt is árusítja közkedvelt, Újpest-emblémás termékeit, újdonságait, valamint az Újpesti falinaptárt, amely már a közelgő 2014-es évre emlékezteti a város lakóit. A vásárban kóstolhatunk karácsonyi finomságokat, forró italokat, szombatonként mérsékelt áron kínálja egy-egy termékét a kifőzdés.

Csatoljunk korcsolyát!
Az önkormányzat a városháza mellé telepített jégpályával lepte meg a gyermekeket és a felnőtteket. A pályán február 15-ig ingyenes a siklás. Bár úgy tartja a mondás, peches ember ne menjen a jégre, december 13-án, pénteken mégis újpesti általános iskolások ügyességi (kori)versenyét rendezik 13.30-tól a jégpályán, amelyet kívánságműsor követ.

A hétvégére a fenyőillat is belengi a teret, a szomszédos piacon kezdetét veszi ugyanis a fenyőfavásár.