Felkészülés: először nyert az Újpest – az „új” szélső betalált

  •  
  •  
  •  

A Törökországban edzőtáborozó Újpest a japán Sonan Bellmare ellen játszotta ötödik téli felkészülési meccsét, és az eddigi három vereség és egy döntetlen után megszerezte első győzelmét.

ÚJPEST FC–SONAN BELLMARE  2:1
A lilák kezdőcsapatában három új játékos is szerepet kapott: a pozsonyi Slovantól szerződtetett védő, Hudák Dávid, a Győrből érkezett szélső, Nemanja Andrics és a Montenegróból jött támadó, Mihailo Perovics. Újdonság volt az összeállításban, hogy a jobbhátvéd Loic Nego a középpályán, a jobb szélen (az 1860 Münchenhez távozó Simon Krisztián posztján) kapott szerepet, míg az ő helyén a védelemben Vadász Viktor játszott.
A gól nélküli első félidőt követően az Újpest Asmir Suljic átadása után éppen Nego találatával szerezte meg a vezetést. A francia játékos már a második gólját szerezte a felkészülési időszakban, korábban az SZTK elleni meccsen (1–1) is betalált. A csereként beálló csatár, Kim Ojo viszont az idei első gólját jegyezte, fejjel volt eredményes Dusan Vasziljevics beadása után – ezzel már 2–0-ra vezettek a lilák.
A japánok ezután szépítettek egy megpattanó lövéssel, de az Újpest így győzött – 2015-ben először.

Forrás: Nemzeti Sport