Felkészülési torna a világbajnokság jegyében

  •  
  •  
  •  

Négy ország U18-as hölgy jégkorongosai mérték össze tudásukat az UTE Megyeri úti jégcsarnokában. Svédországból, Finnországból, Csehországból érkeztek vendégek, hogy megmérkőzzenek a felkészülési torna során egymással, illetve a magyar válogatottal.

A vendéglátók – persze nem a kötelező udvariassági szabályok miatt – átengedték az előkelő helyezéseket a vendégeknek, de mégsem vallottak szégyent.
– Fantasztikusan játszottak a lányok – mondta Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára. – A svédek ellen például csak a hosszabbításban maradtak alul, s ez igen dicséretes, hiszen a skandinávok a világbajnoki bronzérmesek.
A főtitkár elmondta, hogy az U18-as válogatottra nagy feladat vár, hiszen a lányoknak hazai környezetben kell kiverekedniük a legfelsőbb osztályban maradást a közelgő világbajnokságon.
– Márciusban a világ legjobb tizennyolc év alatti női hokisai érkeznek Magyarországra. Lányaink a Káposztásmegyeri Jégpalotában illetve a Megyeri úti csarnokban fogadják az ellenfeleket. Célunk, hogy a legjobbak között maradjunk.
A torna végeredménye:
1. Csehország
2. Svédország
3. Finnország
4. Magyarország
(gergely)