Felkészültünk az árra és megtartjuk a szombati sportnapot

  •  
  •  
  •  

A rendkívüli árvíz helyzet miatt sok rendezvényt kell elhalasztani a következő napokban a Duna által veszélyeztetett területeken.

 Az előrejelzések szerint Újpesten a Duna vízszintje június 10-én, hétfő hajnalban fog tetőzni 895 cm-es magassággal. Előkészületeinknek köszönhetően védvonalaink jelenleg 920 cm-ig képesek ellenállni az árhullámnak, jelenleg folyik a teljes védelmi szakaszon a 950 cm-es magasság kiépítése, így remélhetően további védvonalak kiépítésére nem lesz szükség. 

Ennek figyelembevételével, amennyiben nem súlyosbodik a helyzet, itt Újpesten a gyermekeink számára szervezett Tábor utcai sportnapot a főzőversennyel együtt június 8-án nem kell elhalasztanunk. A főzőverseny mellett a védekezésben résztvevők számára is készítünk laktató finomságot!

Mivel nálunk is rengetegen jelentkeztek önkéntesen árvízvédelmi munkára, így nem csak Újpest védelmét tudtuk biztosítani, hanem más veszélyeztetett helyeken, például a Margitszigeten, Felső-Gödön is kivettük a részünket a védekezésből, és erre a következő napokban is készen állunk.

Aki a városrészen kívül, Budapest más területein vagy a környező településeken szeretne önkéntesnek jelentkezni, a Katasztrófavédelem központi regisztrációs címén (http://fovaros.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=regisztracio&eid=2) teheti meg.

A védekezési munkát végző szakemberek ellátását újpesti cégek is támogatják. Felajánlásokat kaptunk a Gasztrológus Kft, az Andretti Pizzeria, az Aquaworld és a Kakukk Vendéglőtől és a KiwiCo-tól! 
Mások felajánlásait az arviz@ujpest.hu címen várjuk!

Mindenkit várunk tehát szeretettel a Tábor utcában június 8-án szombat reggel. Hajrá Újpest!