Felvidéki est színdarab-bemutatóval

  •  
  •  
  •  

Csáky Pál: Hit és hűség. Történelmi visszapillantás 1889–1989 színpadi játékát mutatták be szeptember 26-án az Ady Endre Művelődési Házban. A darab egy felvidéki család történetén keresztül öleli fel egy évszázadot, sikerét pedig mi sem jelzi jobban, minthogy a végén állva tapsolt a közönség.

Csáky Pál felvidéki politikus Újpest visszatérő vendége, legutóbb tavaly decemberben látogatott el az Újpesti Közművelődési Körbe, ahol dr. Hollósi Antal ügyvivő beszélgetett vele Csend és lélek című könyvéről. Most bemutatott színpadi játéka a révkomáromi Boráros Imre Színház művészei előadásában került színpadra, a bemutatón dr. Hollósi Antal, valamint dr. Molnár Szabolcs alpolgármester is részt vett.

A darab egy felvidéki család sorsán keresztül láttat pontosan egy évszázadot, s e történeten keresztül jelenít meg történelmet, mindennapokat, emberi érzéseket. Az előadást nem csupán jónak értékelte a közönség, hanem a nézők szinte mindegyike állva tapsolt, olyannyira azonosult minden részletével.

A színészeknek dr. Hollósi Antal virággal és borral köszönte meg a nem mindennapi bemutatót, majd a közönségtalálkozón Krizsik Alfonz vezetésével kérdezhetett a közönség. Csáky Pál annyit elárult: a történetnek van folytatása, a közelmúlt és napjaink történéseit drámakötetében dolgozta fel.

M. Orbán A.