•  
  •  
  •  

A város több pontján is új lámpaoszlopok nőnek ki a földből, folynak a közvilágítás fejlesztési munkálatok. Az Újpesti Párbeszéd keretén belül az újpestiek több, nagyon régóta megoldatlan problémára is felhívták a figyelmet.

A szakemberek a Semsey Aladár park déli sétányán, az István út 1-5. mögötti parkolóban, a Szabadság parkban és a Dugonics utcában is elvégezték már az új lámpaoszlopok telepítését. A fentieken túl az Ugró Gyula soron található nagy kutyafuttatóba építettek ki közvilágítást, annak érdekében, hogy a kutyafuttató az őszi és téli korai sötétedés esetén is használható maradjon.

Az önkormányzat további helyszíneket is vizsgál és tervezi többek között az Aschner Lipót téren, a Pozsonyi utcai háziorvosi rendelő melletti parkban, a Munkásotthon utca-Kassai utca sarkán található parkban, a Rózsa utcai áruházaknál lévő téren és sétányon a közvilágítás átépítését, fejlesztését. Továbbá hamarosan megkezdődik az esténként eddig teljes sötétségbe burkolódzó Munkásotthon utca 70-72. és az Árpád út 113-119. házak közötti téren az új közvilágítás kiépítése.