Férfiak a nőkért

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC idén nyáron egy nagyszabású kampányba fogott. A lila mezes srácok egészen komolyan veszik a feladatot, egy éven át családjuk nőtagjai jelenlétében fognak mutatkozni különféle fotókon. Így hívják fel a figyelmet egy sokakat érintő betegségre, így köteleződnek el egy jó ügyért, a méhnyakrák-megelőzésért. Férfiak állnak ki nőkért.

Az Újpesti Napló július 14-ei lapszámában már beszámoltunk az akkor induló
projektről. Ágai Kis András, az Újpest FC kommunikációs igazgatója akkor azt mondta, épp jókor, épp jó helyen indult a kampány. Hol tartunk most?

– Már túl vagyunk jó néhány aktivitáson, és szerencsére mindegyik nagyon jól sikerült. Játékosaink részvételével rendeztünk például egy stúdió- és egy szabadtéri fotózást, az MTK elleni meccsünk szünetében pedig kizárólag nők számára szerveztünk 11-es rúgó bajnokságot.
– Miben tudnak segíteni a férfiak?
– Az Újpest FC mindig is nagyon komolyan vette a társadalmi szerepvállalást, és a klub vezetői nem csak azt tartják fontosnak, hogy a csapat jól szerepeljen – persze, ez a legfontosabb –, hanem azzal is tisztában vannak, hogy ha valaki ennyi emberhez szólhat, az lehetőség is, és felelősséggel is jár. Nos, mi szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, és miután az Újpest az egyik legnépszerűbb
brand Magyarországon, úgy érezzük, hogy a jó ügyek mellé igenis oda kell állnunk. Ez most történetesen a méhnyakrák megelőzése.
– A Mályvavirág Alapítvány kifejezetten méhnyakrák prevencióval foglalkozik?
– A Mályvavirág Alapítvány a „méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért” 2013 májusában alakult meg azzal a céllal, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely a méhnyakrák-megelőzéssel, s emellett, a rehabilitációval, az érintettek összefogásával foglalkozik.
– Plakátokon és szóróanyagokon kívül milyen úton jut majd el az üzenet a nőkhöz?
– Az Alapítvány elnökének, Tóth Icónak a „Minden anyuka meggyógyul” című könyvét, illetőleg ennek folyományaként megjelent, „Meggyógyulok” című naplót az alapítvány ingyenesen eljuttatja a méhnyakrákban szenvedőknek és orvosaiknak, valamint két fontos alapítványi kiadványa is elérhető: a HPV Fele Se Mese, és a Mályva Kórházi Könyvecske. Az alapítvány weboldalának a www.malyvavirag.hu-nak célja, hogy a laikusok is széles körű információkhoz
juthassanak a betegséggel, annak megelőzésével kapcsolatban.

V.G.