Férfiak a nőkért

  •  
  •  
  •  

Lila mezek, csokor virág, focilabda, ölelés, érintés és kedves arcok.
Ilyen fotókat láthatunk majd egészen egy évig az Újpest FC játékosairól családjuk nőtagjai jelenlétében mindenfelé. A klub elkötelezett a jó ügyekért, bővítik társadalmi felelősségvállalási tevékenységüket, és egy fontos kampányt indítanak a Mályvavirág Alapítvánnyal összefogva. Közösen hívják fel a figyelmet a méhnyakrák megelőzésére. Férfiak állnak ki nőkért.

Sokakat érint, mégis keveset beszélünk róla. 

Megfelelő figyelemmel és terápiával rengeteg életet meg lehetne menteni. A méhnyakrák a nok egyik legnagyobb ellensége, amellyel szemben Magyarországon már nemcsak az orvostársadalom szólal fel, hanem a Mályvavirág Alapítvány is, mely az első kifejezetten méhnyakrák-megelozéssel és rehabilitációval foglalkozó civil szervezet. A férfiak férjként, testvérként, apaként is nagyon sokat tehetnek a prevencióért szeretetteik érdekében.

A közös munka jegyében az Újpest FC több tagja is a kezdeményezés aktív résztvevoje, arca lett. Az együttes kapitánya, Balajcza Szabolcs és az ország egyik legjobb hátvédje, Kecskés Ákos, családtagjaikkal együtt hívják majd fel a figyelmet a betegség megelozésének és kezelésének fontosságára. Sportkoordinátoruk, korábbi legendás csatáruk, Kabát Péter is kiveszi a részét az együttmuködésbol, és édesanyjával együtt áll majd az alapítvány rendelkezésére a klubbal közösen szervezett programokon. A közös kampánnyal példát szeretnének mutatni abban, hogy a férfi aknak milyen nagy szerepe lehet a család testi-lelki egészségének fenntartásában.

Segíthetnek abban például, hogy a párjuk komolyan vegye a méhnyakrák-megelőzést, hiszen az éves szűrővizsgálat életet menthet. Az együttműködés az egész bajnoki idényen átível, és a kooperáció jegyében rengeteg program készül. A szezon elso mérkozésén, a Honvéd elleni rangadón a kezdorúgás joga az alapítványé lesz. A Szevasz Teraszon ezentúl mályvaszínu karkötoket is lehet majd készíteni.

A karkötőket egy, a méhnyakrák kezelésével és gyógyításával foglalkozó kórháznak juttatják el, biztosítva a gyógyuló noket arról, hogy „Nincsenek Egyedül!” Mindezek mellett látványos fl ashmobokat is terveznek, melyekkel hatékonyan hívják fel a fi gyelmet a szurés és a védooltás, illetve a betegség kezelésének fontosságára. Ágai Kis András, az Újpest FC kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, nagy szerencséjük van abban, hogy most a foci jobb megítélésnek örvend hazánkban. Pont jókor, pont jó helyen indul a kampány. „Amikor kitaláltuk az egészet, még az Eb előtt álltunk. Magyarországon egy hónappal ezelott még nem ugyanazt jelentette a futball szó, mint amit most jelent. A teljes apátiából egy érdekes, felkapott dolog lett, melyet most remekül tudunk használni egy igazán jó ügy érdekében.”

Férfi k a nőkért.

VG