•  
  •  
  •  

Mi köti össze a hálaadást a védőszentekkel vagy a puskaporos összeesküvéssel? Az, hogy mindegyik – sok másikkal együtt – egy-egy az angolszász országokban elterjedt ünnep, amelyeknek saját szokásrendszere, kultúrtörténete van. Ezt a témát választotta „Festivals” címmel a Fóti úti Angol Tagozatos Általános Iskola angol nyelvi munkaközössége, amikor az 50 éves jubileum alkalmából versenyre invitálta a kerület 7-8.évfolyamos diákjait.

Nagy örömünkre március 22 délutánján 9 iskola 16 csapatát, csaknem ötven versenyzőt láthattunk vendégül. A tanulók megadott szakirodalom alapján készültek fel, és tudásukról először egy írásbeli fordulón, majd egy 3-5 perces jelenet bemutatásával adhattak számot, amelyre előzetesen készülhettek fel egy-egy szabadon választott ünnep alapján. A feladatok közé tartozott még egy-egy projektmunka bemutatása is.

Felemelő érzés volt látni ennyi ötletes, igényes pályamunkát, ennyi lelkes, felkészült versenyzőt! Mi, házigazdák is megannyi projekttel díszítettük fel az iskolát, és a legtartalmasabbakból „Collection of Festivals” címmel kiadványt szerkesztettünk, amellyel a legjobb három csapat tagjait és tanárait jutalmaztuk.

A legeredményesebb csapatok:

1. a Szűcs Sándor Általános Iskola PumkinGirls csapata,
tanáruk: Piros Ferencné

2. a Testnevelés Tagozatos Általános Iskola Supercalifragilisticexpialidocions csapata,
tanáruk: Horváth Judit

3. Erzsébet Utcai Általános Iskola TrickorTrack csapata,
tanáraik: Barcziné Széles Zsuzsa és Seresné Mekis Erika

Minden kedves versenyzőnek köszönjük a lelkes felkészülést, az izgalmas versenyt, tanáraiknak pedig azt, hogy ebben sokat segítették őket.

Az Angol Tagozatos Általános Iskola angol nyelvi munkaközössége nevében további szép sikereket kívánunk!