Fiatal újpesti szerző sikeres könyve

  •  
  •  
  •  

Érdekes és gondolkodtató Kemese Fanni A napszemű Pippa Kenn című könyve. A fiatal újpesti szerző a Könyvmolyképző Kiadó 2012-es Aranymosás pályázatának egyik nyertese.

A regény története a távoli jövőben játszódik, azután, hogy egy mesterséges vírus az emberiség nagy részét elpusztította. A címszereplő fiatal lány öt évet tölt teljesen egyedül egy biztonságos erődben, de körülötte az erdőben a biológiai katasztrófa áldozatai, a sápadtak az életére törnek. Ők is emberek voltak, de a változás után dühös, fenyegető lények, nélkülöznek mindent, ami emberi érték.

Pippa érzelmekre, beszédre vágyik, miközben gyötri a magány, az állandó rettegés s a gondolat, hogy van-e rajta kívül ember még a világon. Egyetlen gondolkodó lényt ismert életében, az apját, de a tizenkettedik születésnapján őt is elvesztette. Paul Kenn ekkorra megtanította lányát mindenre, amit tudnia kell ahhoz, hogy életben maradhasson. Pontosan öt évvel az apa halála után megjelenik a napszemű lány életében a változás, Ruben Mack személyében.

Újabb kérdések merülnek fel: bízzon az idegenben? Tartson-e vele megkeresni a még vélhetően életben lévő embereket? S talán megérkezik a szerelem is?

Ezt meséli el a regény fordulatokban gazdag cselekménye, természetes, kedves hangon, s ami fontos, elgondolkodtatóan. A posztapokaliptikus-romantikus műfaj az ifjúságon kívül felnőtt kedvelőinek is szórakoztató olvasmány. A könyv ára: 2999 Ft.

Németh Edit Éva