Fiatalok megemlékezése a Görgey-szobornál

  •  
  •  
  •  

Hagyományosan az 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, Görgey Artúr szobránál tartotta március 15-i koszorúzási ünnepségét az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola.

A péntek délelőtti ünnepélyhez ezúttal is több oktatási-nevelési intézmény kis és nagy diákjai, ovisai csatlakoztak, akik szintén ünnepi műsorral emlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Az eseményen Újpest Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ IV. kerületi tankerülete is képviseltette magát. 

Évek óta hagyomány, hogy az újpesti fiatalok, diákok és ovisok a város több pontján emlékeznek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire. A megemlékezések egyik helyszíne a Görgey út és a Corvin utca találkozásánál álló Görgey-mellszobor. Az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola péntek délelőtti ünnepi műsorában az újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola és az újpesti Bajza József Általános Iskola diákjai, valamint a Kertvárosi Tagóvoda nagycsoportosai verssel, énekkel, toborzóval idézték fel a forradalom és szabadságharc világát, a hősök emlékét. 

Az ünnepség zárásaként a műsorban szereplő intézmények vezetői és diákjai mellett Újpest Önkormányzatának képviseletében dr. Tahon Róbert jegyző, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti IV. Tankerületének nevében Házlinger György tankerületi igazgató és Grósz Ágnes elhelyezték koszorúikat. A megemlékezés a Himnusz hangjaival zárult.

B.K.