Fiatalok műsora a Görgey szobornál

  •  
  •  
  •  

Már a nemzeti ünnepünk előtti napon megkezdődtek a megemlékezések Újpesten. Március 14-én, szerdán, a Görgey szobornál fiatalok adtak színvonalas műsort, melynek keretében koszorút helyeztek el a szobor talapzatán az iskolák, óvodák képviselői, és Wintermantel Zsolt. Az eseményt a „szomszédos” Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium diákjai és tanárai szervezték.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek – sok fiatal részvételével – szerdán délelőtt, a Görgey szobornál. Az ünnepség a Fóti Óvoda–Leiningen Tagóvoda nagycsoportosainak előadásával kezdődött. Az óvodások után a Bajza József Általános Iskola harmadikos tanulói következtek, akik verscsokorral készültek. Birkás Ákos, a Szigeti József Általános Iskola negyedikese elszavalta Petőfi Nemzeti dal című költeményét, majd az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium tanulói adtak műsort. Elhangzott a Klapka induló, és Villányi Tamás valamint Garay Péter XI.-es diákok egy-egy szavalata.  

Miközben halk zene szólt, Fedor Tibor Csaba középiskolás lépett a mikrofonhoz és felkérte az ünneplőket, helyezzék el a kegyelet virágait a szobor talapzatánál. Koszorúzott: az önkormányzat nevében Wintermantel Zsolt, továbbá  Dikácz Attiláné, a Fóti Óvoda – Leiningen Tagóvoda képviselője, Kohodné Tóth Andrea, a Bajza József Általános Iskola igazgatója, Kőrös András igazgató és Sanda Károlyné gazdasági igazgatóhelyettes, a Szigeti József Utcai Általános Iskola képviseletében, és végül Kasza Gyuláné, az Újpesti Két Tanítási nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium igazgatója.

Az ünnepség a Himnusz eléneklésével zárult.

Á.T. 

Az eseményről még több kép itt!