Figyelmesen két keréken

  •  
  •  
  •  

A nyári időszakban többen pattannak nyeregbe. Cserna Sándor közbiztonsági referens szerint a megfelelő felszereltség és a közlekedési szabályok ismerete is a kerékpározás feltételeihez tartoznak.

A bicikli megfelelő állapota és kivilágítottsága mellett nem elhanyagolható a saját láthatóságunk és védelmünk. Cserna Sándor közbiztonsági referens kiemeli, fényvisszaverő mellény és bukósisak viselete egyaránt ajánlott.
– Az egyéni felszereltség mellett a közlekedési szabályokkal sem árt tisztában lennünk és azokat felelevenítenünk. Fontos, hogyha két keréken kezdünk bele egy manőverbe, az a többi közlekedő számára is látható legyen. Figyelni kell, hogy megfelelő távolságra haladjunk el a parkoló autóktól, hogy a járművek ajtaját ne nyissák ránk. Ahol van, ott mindig a kerékpárutakat használjuk – sorolja.
A gyalogosan és a négy keréken közlekedőknek sem árt néhány dologra odafigyelni. Ha gyalogosként kerékpárutat keresztezünk, mindig körültekintően tegyük, mert az érkező biciklis nem mindig tud elég gyorsan megállni. Az autósoknak főleg parkoláskor kell figyelniük: kellő körültekintés után szálljanak ki a járművükből.

MOA