FKF: sikeres volt a téli üzemmód tesztelése

  •  
  •  
  •  

Sikeresen tesztelte az Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. a téli üzemmódot – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Mint felidézték, vasárnap 18 órától Klug Lajos vezérigazgató, a társaság téli munkarendjében meghatározott legmagasabb, hármas fokozatú készültséget rendelt el.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzésének megfelelően éjszaka elérte Budapestet egy sarkvidéki eredetű légtömeg, amely hétfőn a fővárosban hirtelen lehűlést, több helyen kisebb hóesést hozott. A korábbinál hatékonyabb téli munkavégzés érdekében hozott intézkedések alapján az FKF Zrt. valamennyi gépi úttisztítási telephelyén elsősorban a műszakváltást és kivonulást tesztelték hétfőn hajnalban. A tapasztalt kisebb hibákat korrigálták, hogy havazás esetén ne fordulhassanak ismét elő.

Az FKF azt írta, hogy a társaság szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, riasztásait, amelyek alapján haladéktalanul intézkednek a téli gépek bevetéséről, illetve azok létszámáról.