•  
  •  
  •  

Szombaton 15 órától egyenruhások várják a kicsiket-nagyokat, időseket és fiatalokat a Szent István térre, hiszen többek között tűzoltóktól, rendőröktől, mentősöktől lesz hangos a Bajnok Terasz. No nem azért, mert rendbontásra vagy rendbontókra készülnek, hanem számos színes prevenciós programmal, hasznos és érdekes előadással várják az érdeklődőket.

Lesz kúszófolyosó, puttony fecskendővel célba lövés, elsősegélynyújtásról bemutató és a kisebbek egész délután kipróbálhatják, milyen egy rendőr, tűzoltó vagy mentőautóban utazni.

A hozzáértők beszélnek majd a party drogok veszélyeiről, a sajnos egyre gyakoribbá váló háztartási tűzesetek megelőzéséről, a panelházak menekülési útvonalairól és arról, hogy mivel tudnak védekezni a már-már sivatagi hőség ellen. Választ kaphatnak többek között arra, hogyan óvhatják meg értékeiket, miként védjék ki a trükkös lopásokat, hogyan és mikor használják a gázspray-t. Utóbbi módszert főleg az idősebb korosztállyal szemben alkalmazzák a bűnözők.

A komoly témák mellett a Rendőrség és a Polgárőrség felállít egy kerékpáros ügyességi pályát is és egy közlekedési parkot, ahol oktatás is lesz gyerekek részére, akik beülhetnek egy igazi amerikai rendőrautóba is.

Ezen felül láthatnak majd akció filmekbe illő önvédelmi és tűzszerész bemutatót, sőt drogkereső kutyát is bevetés közben.

Akik szeretnének csinos hölgyeket és igazi férfiakat látni, azok is jöjjenek ki bátran a Bajnok Teraszra szombaton, hisz megválasztják majd a legszebb egyenruhás nőt és férfit is.

A nap zárásaként pedig 19 órától egy száguldós akciófilmet láthatnak, az izgalomról Samy Naceri és Frédéric Diefenthal gondoskodnak. A szórakoztató Taxi című film első részét nézhetik majd, az óriási LED falon.

A rendezvény ideje alatt a finom ételekről és italokról az újpesti vállalkozók most is gondoskodnak. Tehát lesz minden szombaton: kikapcsolódás, tanulás, verseny, szórakozás, kényelem és reméljük megfelelő időjárás is. A szervezők várnak mindenkit szeretettel most is a Szent István téren. 

-UN