Fő az egészség!

  •  
  •  
  •  

Frissen facsart, zöldség és gyümölcslevek, magvakból készült rágcsálni valók, egészséges édességek, bio finomságok. Frissek és nyersek. Az Újpesti Ifjúsági Sport- és Szabadidőközpontban február 18-án, szombaton egészségfesztivált rendeztek, a Természet íze címmel.

Klotz Judit szervező elmondta, már évek óta, apró változásokkal szervezik a fesztivált, ahol a programok során az érdeklődők megismerkedhetnek az egészséges életmóddal, az egészséges táplálkozási lehetőségekkel.  

Idén is előadások, életviteli tanácsadás, biotermékek, gyógyhatású készítmények, élő ételek bemutatója és vására várta a látogatókat. Azaz nem csak kóstolni és vásárolni lehetett, de különböző előadásokat hallhattak az egészségesebb ételekre és életmódra vágyók a nyers élelmiszerek jótékony hatásairól. Úgynevezett élő ételekről, zöld turmixokról, a szervezet megtisztulásáról, a – hamarosan aktuális – böjtről, azaz a testi-lelki tisztulásról, gyógynövényekről, nyers ételek készítéséről.  

A rendezvény egyik vendége a Nyersétel Akadémia volt. Vezetője, Lénárt Gitta, a nagy sikert aratott „Gitta nyersétel blogja” (gittarawfood.blogspot.com), és az „Élő ételek könyve” írója kifejtette, céljuk, hogy minél több emberrel megismertessék az élő ételek egészségre gyakorolt jótékony hatását. Szerinte ezek fogyasztása – a jellemző vélekedéssel ellentétben – nem áldozat, vagy szenvedés, hiszen az élő, nyers ételek ideálisak a finom ízek kedvelőinek is, mert nem csak egészségesek, hanem ízletesek is.

A rendezvény alatt a gyerekek sem unatkoztak, mert zöld játszóház várta őket, ahol zöldség-gyümölcs szobrászversenyen is részt vehettek. Közben a szüleik akár koccinthattak az egészségükre, egy jó, frissen facsart búza lével. 

J.M.