Fogynak a komposztáló „edények”

  •  
  •  
  •  

Már az elmúlt évben is sikert aratott az önkormányzat komposztálási akciója. Most is nagy az érdeklődés az előadások és a gyakorlati megvalósulás iránt. Október 30-án, kedden megkezdődött a komposztáló eszközök kiosztása, és délig több mint húszan éltek a lehetőséggel.

Az előadások az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házban zajlanak, ahol szinte mindig megtelik a terem. Gellért Miklós, a SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület elnöke az összejöveteleken a komposztálás előnyeit hangsúlyozza: füstmentes települések, kevesebb hulladék, kisebb szemétdíj, tápanyagforrás a háztartásokban, a közintézményekben és a közterületeken.

Folyamatosan zajlik az oktatás, november végéig tartanak az előadások. Aki szeretne hozzájutni a tároló „edényekhez”, annak regisztrálnia kell a helyszínen. Lakóközösségek éppúgy részt vehetnek az akcióban, mint magánszemélyek. Az újrahasznosított műanyag tárolók és a lombhálók az Újpesti Városgondnokság Kft. telephelyén (Erzsébet u. 8.), munkaidőben átvehetők, miután a szerződés megköttetett. 

– Nemcsak az idősebbek, de a fiatalabb korosztály is érdeklődik a komposztálás iránt – mondja Rádi Attila alpolgármester. – Ma, azaz kedden reggel kezdtük a komposztáló tárolók szétosztását, és délig több mint húszan vitték el a dróthálókat, műanyag edényeket. 

Egyértelműen nagy siker tehát Újpesten az önkormányzat komposztálási akciója.

Á.T.