Fókuszban a közlekedés és a közbiztonság

  •  
  •  
  •  

Németh Edit Éva Újpest 11-es számú választókerületének önkormányzati képviselője. Ez a körzet a városközponti lakótelep főleg tízemeletes házait öleli fel. A lakók nagy része nyugdíjas, és sokan tartanak kutyát.

– Hogyan jellemezné a választókerületet?
– A városközpont és a piac közelsége miatt nagy a gépkocsi- és a gyalogosforgalom, ami mindenképp meghatározó a körzet életében – mondja Németh Edit Éva, akit a fejlesztésekről, a kitűzött célokról is kérdeztünk.
– Milyen fejlesztések, eredmények valósultak meg a választókerületében?
– A környezet rendezése érdekében a lakókkal együttműködve több hulladékgyűjtőt és kutyapiszok-tárolót helyeztünk ki, a rendszeres fűnyírást, közterületi takarítást látva az itt élők is jobban ügyelnek a környezetükre. Folyamatos a házak és a játszóterek padjainak javítása, a játszóeszközök biztonságának ellenőrzése. Sikere van az új kutyafuttatónak és az egészségesebb életmódot célzó játszótéri ivókútnak is. Az egészséges életmódra és a környezetvédelemre szoktatás eszköze továbbá a Bene Ferenc Általános Iskola új biciklitárolója is. A játszótereken focizókat sikerült egy füves részre csábítani, ahol nem zavarják sem a kicsiket, sem a lakókat. Felújítások, korszerűsítések voltak és folynak az Aradi Óvodában és Bölcsődében, a Csányi és a Pozsonyi Óvodában. A Berda József utcai felnőttorvosi rendelő is megújult, és a Lorántffy u. 15. szám alatti lakóház is korszerűsödött önkormányzati támogatással – sorolja a változásokat a képviselő asszony, aki az eredmények között említi, hogy a körzeti megbízottal jó a kapcsolat, gyakrabban járőröznek, megszűnt az autós közlekedés az Aradi utca járdáján az iskola felé, kevesebb a járdán parkoló jármű, ami a visszajelzések szerint megelégedéssel tölti el a lakókat. Hosszú idő után végre megújult a Berda József utca burkolata is.
– A következő, immár ötéves képviselői ciklusban mit szeretne elérni?
– További feladatunk, hogy folytassuk a panelprogramot, újabb térfigyelő kamerák telepítésével növeljük a közbiztonságot, javítsuk a parkolási helyzetet, járdákat, utakat újítsunk fel, segítsük a rászorulókat, házi gondozórendszert alakítsunk ki az időseknek.

UN/MOA