Fókuszban a magyar drámairodalom

  •  
  •  
  •  

Ma van a magyar dráma napja. A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik a magyar dráma napját, annak emlékére hogy 1883-ban ezen napon volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban.

A művet Paulay Ede állította színpadra. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint, hogy ösztönözze az írókat újabb alkotások létrehozására.

Újpest Színház is készül a magyar dráma napjára

Szeptember 21-én, vasárnap, a magyar dráma ünnepén Márai Sándor legnépszerűbb regényéből, az Eszter hagyatékából készült színdarabot tekinthetjük meg 19 órától a Spirit Színház vendégelőadásaként, az Ady Endre Művelődési Ház színháztermében.
A színdarab rendezője: Lénárd Róbert. A szereposztás: Eszter: Huszárik Kata; Nunu, családi rokon: Zsurzs Kati; Lajos, Eszter sógora: Király Attila; Éva, Lajos lánya: Sipos Vera; Tibor, a család barátja: Dózsa Zoltán; Endre, közjegyző: Perjés János; Olga, elvált nő: Vásári Mónika.

Az előadásra nyugdíjas vendégek 50 százalékos, az Újpest Kártya-tulajdonosok 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet.