Fókuszban az egészségügy

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Közművelődési Kör legutóbbi klubestjének vendége a Polgár Centrumban Baráth Lajos, a Károlyi-kórház augusztus végén kinevezett gazdasági igazgatója, a Szegedi Tudományegyetem docense volt. Az egészségügyi finanszírozási és kórházgazdálkodási témakörökben elismert szaktekintély több mint két évtizede a szakterület oktatója, számtalan szakkönyv szerzője.

A dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselőnek, a Közművelődési Kör ügyvivőjének meghívására ellátogató, Batthyány Strattmann László-díjas szakember az egészségügy általános helyzetéről, gazdasági összefüggéseiről tartott előadást, összehasonlítva a hazai állapotokat egyes, általa követendőnek ítélt külföldi államokéval.

– Szükségessé vált a megkövült ellátórendszer megváltoztatása, változásra van szükség a szolgáltatásnyújtásban és a finanszírozásban egyaránt. Emellett a jövőben prioritást kell hogy élvezzen a megelőzés is – szögezte le a kórház gazdasági igazgatója, aki szerint a jövő egészségügyi ellátó rendszeréneksokkal inkább államibiztosítási alapon kell működnie, mint tisztán állami alapon.

G.R.