Folyamatos párbeszédben

  •  
  •  
  •  

Egy évvel ezelőtt több mint hétezer újpesti mondott véleményt az Újpesti Párbeszédben többek között arról, mit hiányolnak Újpesten, mi az, amire nagy szükség lenne? A kérdőív tapasztalatai beépültek a „Hajrá Újpest!” városfejlesztési programba, számos észrevétel pedig azóta meg is valósult. Hárman most arról beszéltek az Újpesti Naplónak, éreznek-e változást a tavaly papírra vetett vélemények, az Újpesti Párbeszéd megindulása óta?

Magyar Róbert: – Egyáltalán nem mindegy, milyen környezetben élünk, hiszen ez kihat a közérzetünkre. Éppen ezért fejtettem ki véleményemet tavaly az Újpesti Párbeszéd kapcsán, amikor az uszodát hiányoltam, aminek racionális okai mellett, érzelmiek is vannak, lévén, hogy a régi gyógyfürdő közelében lakom. Ezt már aligha sikerül életre kelteni, örülök viszont a Káposztásmegyeren épülő uszodának, mert fontos a sport, a fiatalok úszásoktatása. Hiányoltam a parkok, játszóterek felújítását, szerencsére egy év alatt ebben is nagy előrelépés történt. Olvasom, látom, hogy az utcák felújítása terén is történt változás. Szépen halad a program.  Ami a Városgondnokságot illeti: elégedett vagyok a munkájukkal. Sokszor sétálgatok a gyerekkel a Király utcában és azt látom, hogy állandóan csinosítják a virágágyásokat, ökoparkot is kialakított az önkormányzat.  Végre a Görgey utca katasztrofális állapota is megszűnik az idén, de lenne még tippem.

Kocsov Andrea: – Megmondom őszintén, én az Árpád úti uszoda felújítása mellett kardoskodtam mindig, az általam kitöltött kérdőíven is ez szerepelt első helyen. Már látom, ebből nem lesz semmi, mivel horribilis összegbe kerülne a renoválás, ki is írták rá, hogy eladó. Ilyen körülmények között különös jelentősége van az épülő káposztásmegyeri uszodának, mert Újpest egyszerűen nem lehet meg uszoda nélkül. Az SZTK renoválását korábban is halaszthatatlannak tartottam, szerencsére megkezdődtek a munkálatok, és gőzerővel folyik a felújítás. Hiányoltam a Piac korszerűsítését, ebben is történt előrelépés. Megoldották a nagycsarnok fűtését, úgyhogy összességében elégedett vagyok a ejleményekkel. A szüleim is újpestiek, én is itt születtem, el nem tudnám képzelni, hogy máshol éljek.

Reményi Réka: – A tavalyi Párbeszédben az SZTK-t és a tisztaságot írtam be arra a kérdésre, miben szeretnék javulást. Örülök, hogy van változás. Olvastam az Újpesti Naplóban is, hogy folyik a küzdelem a kutyapiszok ellen, sajnos azonban az eredmény még nem megfelelő. Kutyatulajdonos társaim sok esetben nem takarítanak kedvencük után. Tudom, a gondolkodásmódon a legnehezebb változtatni, de keményebb bírságokkal talán inkább előbb mint utóbb, sikerül rendet tenni ezen a területen is. Ezzel gyakorlatilag ki is merül az elégedetlenségem. Az Izzó lakótelepen lakom, és mások véleményét is tolmácsolom: remek érzés végigmenni a felújított Erdősor utcán. Hallom, a Görgey utca is sorra kerül, ami szintén jó hír. A parkok rendezettek, szépek a kandeláberekre kihelyezett virágok. Annyi kulturális és egyéb program között válogathatunk, mint még soha. Bár pátoszosan hangzik, mégis kimondom: látszik, van gazdája a városnak, tényleg jó Újpesten élni.

Á.T.