Folytatódik a Baross utcai idősek otthonának rekonstrukciója

  •  
  •  
  •  

Folytatódik az újpesti, Baross utcai idősek otthonának fejlesztése. A rekonstrukció első üteme a szerződésben vállalt határidőre befejeződött, a kivitelező átadta a megépült új épületszárnyakat. Az építési hatóság 2013. március 1-én megadta az elkészült épületrészek használatbavételéhez a hozzájárulását. A lakók át is költözhettek és birtokba vehették új szobáikat. Az átköltözést követően átadták az eddig lakott, rossz műszaki állapotban lévő, a XX. század elején emelt épületet a kivitelezőnek.

A második ütem befejezéséig az intézmény egyelőre nehezebb körülmények között működhet, mivel a régi épületben volt a konyha, az ebédlő és sok kiszolgáló helyiség, a raktárak, rendelők, tornaszobák és irodák. Amíg az építkezés tart, egy másik idősotthonból szállítják a Baross utcai intézménybe az élelmet.

A rekonstrukciói második üteme a kivitelezővel kötött szerződés értelmében várhatóan október közepén zárul, és ezzel befejeződik a teljes rekonstrukció. A felújított és kibővített intézményben 150 idős ember gondozására, ápolására nyílik lehetőség. A kivitelezés eddig az eredeti ütemtervnek megfelelően halad.
 

Főpolgármesteri Hivatal