Folytatódik a Görgey felújítása

  •  
  •  
  •  

Június 13-ától, szombattól újabb szakaszon, a Rózsa utca és a Szilágyi utca között, a déli oldalon folytatódik a Görgey Artúr út idén februárban elkezdett felújítása, amelynek során nemcsak az úttest újul meg, hanem a 12-es és a 14-es villamos pályája és megállói is. Sőt kétirányú kerékpársáv is létesül, hiszen az a cél, hogy Újpesten is javuljanak a kerékpáros közlekedés feltételei.

A munkálatok második üteme várhatóan augusztus 3-áig tart. Ez alatt az idő alatt a 12-es villamos közlekedése a teljes vonalon szünetel, a 14-es villamos pedig június 13. és 15. között a Lehel tér M–Újpest-Központ M; június 15-étől pedig a Lehel tér M–Szent István tér–Újpesti piac között közlekedik.

A felújítás három ütemben történik. A most induló másodikban – az első ütemmel indult felújításokkal egy időben – a jelenleg igénybevett szakaszon kívül az István úti ív – Erkel Gyula és Rózsa utca – Jósika utca közötti szakasszal bővül ki a kivitelezéssel érintett terület.

A közösségi közlekedést érintő változásokról, a pótlóbuszok menetrendjéről és a megállóhelyek változásáról a BKK honlapján lehet részletesen tájékozódni.