Folytatódik a villamospálya-felújítási program

  •  
  •  
  •  

Idén folytatódik a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV által tavaly megkezdett villamospálya-felújítási program. A projekt következő „állomásában” a 14-es villamos egyes szakaszainak sínprofil-helyreállítása is megtörténik majd.

A BKK tájékoztatása szerint rendszeresen végzett, fenntartó jellegű munkáról van szó, amelynek elvégzésére az úgynevezett hullámos sínkopások megjelenésekor van szükség. A további állapotromlást megakadályozó eljárással nemcsak a sínek élettartama nő, de a zaj és a rezgés is csökken. Hasonló munkákat 2011 telén már végeztek 14-es vonalán. A sínprofil-helyreállítási munkák ideje alatt az érintett szakaszokon változik a forgalmi rend.
 
A 14-es villamos vonalán március 8-án, csütörtökön 22.00 órától üzemzárásig kerül sor a munkák elvégzésére, ezért a 21.24-es Lehel téri indulástól csak a Lehel tér és Rákospalota, Kossuth utca között közlekednek. Az utolsó villamos Káposztásmegyer, Megyeri úttól 21.52-kor indul. Rákospalota-Újpest vasútállomás és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között a fenti időszakban 14V jelzésű villamospótló autóbuszok közlekednek. Az első autóbusz Rákospalota-Újpest vasútállomástól 21.50 órakor, Káposztásmegyer, Mogyoródi-pataktól 22.00 órakor indul. (A Rákospalota-Újpest vasútállomás irányú Atlétikai stadion villamosmegállót a helyszíni adottságok miatt nem tudjuk pótolni.) A fenti időszakban a 12-es villamosok a 21.41-es Angyalföldi kocsiszíni indulástól üzemzárásig nem közlekednek.

Amint az a BKK sajtóközleményéből kiderül, hasonló munkákat nemcsak a 14-es de a 3-as, a 69-es, a 28A, és a 37A vonalán is végeznek. Ezeken szintén forgalmi rend változásra kell majd számítani.