Fontos a lakossági segítség

  •  
  •  
  •  

A Budapesti Dísz- és Közvilágítás Kft felhívással fordult a lakossághoz. Közleményükben arra kérnek mindenkit, hogy az eseteges meghibásodások javítását bejelentésükkel gyorsítsák, ezzel segítve a szakemberek munkáját.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

A Budapesti Dísz és Közvilágítás Kft. szerelői folyamatosan ellenőrzik az utcák világítását, a kandeláberek épségét, de a gyorsabb javítás érdekében a lakosság bejelentéseire is szükségük van.

Fontos tudni, hogy a nem működő lámpák helyreállításának idejét rendelet írja elő. Eszerint 1-2 lámpa esetén 14 napon, 3-5 egymás melletti(!) rossz lámpánál pedig 8 napon belül kell elvégezni a javításokat. Amennyiben egy egész utca, vagy körzet marad közvilágítás nélkül, a bejelentéstől számított 48 órán belül kell újra működniük a lámpáknak

Különösen fontos a közvilágítási hibák bejelentése, hogy Magyarország Uniós elnöksége idején a lehető leggyorsabban el tudják végezni a szükséges javításokat.

A közvilágítási hibákat jelenleg az Elektromos Művek Nyrt. TeleCentrumában, a 238-38-38, vagy kizárólag munkaidőben a 289-40-70 telefonszámon és a bdk@bdk.hu email címen lehet jelezni!Megelőzés
Idővel a közvilágítási lámpákat összekötő kábelvonalak állaga is elkerülhetetlenül romlik, ami előbb-utóbb üzemzavarhoz vezet. A kábelek meghibásodása a közvilágítás kiesését okozza. Bár a javítás, szükség esetén a kábelcsere néhány napig fennakadást okozhat a gyalogos közlekedésben, parkolásban, a helyreállítás mindannyiunk érdekében elkerülhetetlen.
A meghibásodások száma és a közvilágítás zavarának ideje lényegesen csökkenthető, ha a kandeláberek, illetve az azokat összekötő kábelek közelében kezdődő nagyobb földmunkákat a BDK Kft-nél előzetesen bejelentik. Az ilyen területeket a cég munkatársai kiemelt figyelemmel kísérik.