Forgalomcsillapítás lakossági összefogással

  •  
  •  
  •  

2007-ben indult az újpesti Zichy utca – Geduly utca környékén élők kálváriája. Napközben a szomszédos bevásárló-központ miatt óriási a gépjármű-forgalom, az úttesten nagyon veszélyes átmenni egyik oldali járdáról a másikra, éjszaka pedig az autósok olyannyira dinamikusan veszik a kanyarokat, hogy a lakók nem tudnak nyitott ablak mellett aludni a zaj miatt.

Ráadásul egymásnak ellentmondó információkat kaptak a lakók, így érthető módon kicsit összezavarodtak, hogy akkor most megépül a kért forgalomcsillapító, vagy sem. Mostanra a dolog eldőlt, a riogatás értelmetlen volt, megkezdődött a lakosság által áhított fekvőrendőr kialakítása.
Azt tehát leszögezhetjük, hogy a forgalomcsillapítás kérdése folyamatosan napirenden van Újpesten, a képviselők foglalkoznak a témával. Marsal Géza önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy a megemelt szintű gyalogátkelők, amelyek egyben fekvőrendőrként is funkcionálnak, benne voltak a Stop Shop áruház építési tervében, ám valamilyen okból mégsem készültek el. A lakók ezt érhető módón nehezményezték, majd a képviselő bíztatására aláírásgyűjtésbe kezdtek, ily módon megerősítve akaratukat. Az aláírásgyűjtés egyik civil kezdeményezője – Marsal Géza képviselő mellett – a Zichy utca lakója, Bővízné Ildikó volt.
Ildikó elmondta, hogy a közös törekvés kifejezésére kezdtek az aláírások gyűjtésébe, megmutatván a kerület és a főváros képviselőinek, hogy itt bizony száznál is több lakás lakóinak együttes akaratáról és közös érdekéről van szó. Bővízné vonta be Surák Tibor gondnokot is, aki szintén segített az aláírások gyűjtésében. Tibor azonban meglehetősen rosszul jött ki a történetből, hiszen valaki zaklatásért feljelentést tett ellene a rendőrségen – érthetetlen módon, Újpest másik feléből, pont a civil kezdeményezés idején.
-Nagy örömömre szolgál hogy a lakókkal közösen, aprólékos és kitartó munkával, az újpesti önkormányzat segítségével, sikerült elérnünk hogy megvalósuljon ez a beruházás – nyilatkozta lapunknak Marsal Géza.