Forgalomcsillapított zóna, a biztonságosabb Megyerért

  •  
  •  
  •  

Elkészült az újabb forgalomcsillapított zóna terve. Az Újpesti Párbeszédben felmerült véleményekre és javaslatokra is válaszolva, ezúttal Megyer kertvárosi részein lesz biztonságosabb a közlekedés, és csendesebb az élet.

A Váci út – Fóti út – Megyeri út és a Szilas-patak által felölelt városrész kis utcáiban várhatóan már nyártól közel 30 fekvőrendőr és sebességkorlátozó tábla szolgálja majd az átmenő forgalom csökkentését. Dr. Szabó Béla önkormányzati képviselő, Rádi Attila alpolgármester a helyszínen mutatták be Wintermantel Zsolt polgármesternek az elkészül terveket.

Dr. Szabó Béla elmondta, hogy helyiek számos alkalommal megkeresték azzal a problémával, hogy rendszeres a megyeri kis utcákban a gyorshajtás, számos gépkocsivezető csak rövidíteni akarja az útvonalát azzal, hogy letér a Megyeri, Fóti, vagy Váci utakról, főútvonalakról. – Szeretném megőrizni Megyer csöndes kisvárosi jellegét, biztosítani szülőknek, gyermekeknek a biztonságos közlekedést feltételeit – mondta el a képviselő.

Úgy vélem, hogy, az új forgalomszabályozás hasonlóan jól fogja szolgálni az itt élőket, mint a nemrégiben Istvántelken kialakított forgalomcsillapított zóna – emelte ki Rádi Attila alpolgármester

D. V.