Fortyogott a babgulyás a bölcsődék ünnepén

  •  
  •  
  •  

Jókedvűen vigadtak az újpesti bölcsődék alkalmazottai április 20-án, pénteken, azon az összejövetelen, amelyen a bölcsődék magyarországi megalakulásának 160. évfordulóját ünnepelték.

Az összejövetel a Homoktövis Bölcsődében zajlott, ahol szülők, nevelők, vezetők együtt töltötték a napot. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Wintermantel Zsolt, továbbá Páli József, a választókerület önkormányzati képviselője is. 

A bölcsődei részlegek, a bölcsődék központja és a központi konyha főzőcsapatai készítették el a résztvevők ebédjét, a bográcsban főtt egytálételt, versenyezve egymással ízben, illatban, és a terítés módjában.
A főzőverseny hivatalos bírálói – Nagy István alpolgármester vezetésével –, és a közönség zsűri azonos eredményt hirdetett: a Homoktövis, a Munkásotthon bölcsőde és a Központ csapata végzett az élen. Az ügyességi versenyek legjobbjai a Homoktövis, Munkásotthon, Lakkozó, Pozsonyi és Rózsaliget bölcsőde versenyzői lettek.

Az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék munkatársai ilyen körben utoljára közel 30 éve, Dr. Petrovics Józsefné, a bölcsődék egykori Intézményvezetője és Dr. Kardos Andor újpesti, gyermekorvos- igazgató szervezésében voltak együtt. ( Bővebben: ujpest.hu)

Kocsis Ildikó Edit – Ádám T.


Hagyománnyá nemesülhet

Nagyon megérdemlik ezt az ünnepséget a bölcsődék alkalmazottai, csak az okozott némi dilemmát, mit szólnak majd a szülők, hogy ezen a napon zárva maradtak az intézmények – nyilatkozta lapunknak Nagy István alpolgármester. – De nem volt ezzel semmi gond, rugalmasan kezelték, és örömmel vették a kezdeményezést. Jóleső érzéssel tölti el az embert, hogy jól működik a rendszer. A mostani összejövetel azért is nagyon fontos, mert alkalmat ad az ismeretségre, jobban összekovácsolódik a csapat. Remélem, hagyománnyá nemesül ez a kezdeményezés.