Fortyogott a babgulyás a bölcsődék ünnepén

  •  
  •  
  •  

Jókedvűen ünnepeltek az újpesti bölcsődék alkalmazottai a Homoktövis Bölcsődében, április 20-án, azon az összejövetelen, amelyen az ismerkedés és a barátkozás volt a fő cél, de jutott idő egy főzőverseny lebonyolítására is. A Bölcsődék napján tartott rendezvénnyel hagyományt kívánnak teremteni a szervezők.

Három éve ünnepelhetjük hivatalosan a bölcsődék napját, ami annak tiszteletére jött létre, hogy 1852. április 21-én nyílt meg hazánkban az első bölcsőde. Újpesten eddig is megemlékeztek e neves napról, ám most fordult elő első ízben, hogy közös rendezvényen, jókedvűen, több százan ünnepeltek együtt.

Az összejövetel a Homoktövis Bölcsődében zajlott, ahol szülők, nevelők, vezetők együtt szórakoztak. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Wintermantel Zsolt is.

Pezsgő élet zajlott az udvaron: szólt a zene, folyt a diskurzus, és serényen készülődtek a főzőversenyre a csapatok. Merthogy ez volt az egyik fő attrakció.

Minden bölcsőde képviseltette magát, mi több, még a központnak is volt csapata. Fortyogott a babgulyás a bográcsban, illatfelhők csalogatták a résztvevőket. Az asztalokon retro-kellékek és különleges feliratok is akadtak. A kilences csapat jelmondata így hangzott: Hús, tészta, leveske, munkáslányok receptje, minden bíró kedvence. És lőn csoda: a csapat tényleg dobogós lett. Dél körül elkészültek a babpörköltek, a zsűri tagjai hozzálátottak a kóstoláshoz, az értékeléshez. Mire eljutottak az utolsó, tízedik csapatig, talán el is fáradtak, végül összedugták fejüket és mérlegeltek. Amíg megszületett a döntés, a közönség is hozzáláttak az ebéd elfogyasztásához. Közben megérkezett a Lucky Bulls country táncegyüttes, és tovább szórakozhattak a polgárok, akik közül sokan táncra perdültek.

A zsűri hosszas tanácskozás után hozta meg döntését. Érdekessége a dolognak, hogy a közönség zsűri és a hivatalos zsűri egymástól függetlenül ugyanarra a csapatra szavazott.

A zsűri elnöki tisztét Nagy István alpolgármester töltötte be. 
– Nagyon megérdemlik ezt az ünnepséget a bölcsődék alkalmazottai, csak az okozott némi dilemmát, mit szólnak majd a szülők, hogy ezen a napon zárva maradtak a bölcsödék – nyilatkozta lapunknak az alpolgármester. – De nem volt ezzel semmi gond, rugalmasan kezelték, és örömmel vették a kezdeményezést a szülők. Jóleső érzéssel tölti el az embert, hogy jól működik a rendszer. Az is remekül bevált, hogy az intézményvezetők rendre a bölcsődék alkalmazottaiból kerülnek ki, így a mostani, Kocsis Ildikó is. A mostani összejövetel azért is nagyon fontos, mert alkalmat ad az ismeretségre, jobban összekovácsolódik a csapat. Remélem, hagyománnyá nemesül ez a kezdeményezés.

Nagy István roppant szigorú zsűri elnöknek bizonyult, időnként egy picit bölcsődésnek érezte az ételt, persze találkozott finom ízekkel is. Egyébként az íz mellett mérlegelték az illatot és a tálalást is.

Az alpolgármester kihirdette a végeredményt és átadta a díjakat. A nyolcas csapat lett az első, a kilences a második, a tízes a harmadik és a négyes a negyedik. De alighanem itt nem volt vesztes.

A délutáni meglepetésvendég Dobrádi Ákos énekes volt. Mint Kocsis Ildikótól, az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye vezetőjétől megtudtuk: mivel az énekes egyik gyermeke ide járt, ingyen vállalta a fellépést, ami nagy siker volt.

– Á.T.

Kapcsolódó képgalériánkat a facebookon találja.