Fórum a hulladékgyűjtésről

  •  
  •  
  •  

A házhoz menő szelektív gyűjtésről tartott lakossági fórumot a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) az Ady Endre Művelődési Házban április 24-én.

Bokor István, az FKF projektigazgatója kiemelte, 2015. január elsejéig mindenütt be kell vezetni a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, amely projekt megvalósítására közel ötmilliárd forintnyi támogatást nyert el a főváros, mindezen felül munkahelyeket is teremt.

Hangsúlyozta: a budapestieknek a papír, valamint a fém és a műanyag külön gyűjtése nem kerül pénzbe. A papírhulladékot a kék fedelű, a fémés a műanyag hulladékot (például PET-palack, konzervdoboz) a sárga fedelű tartályokba kell különválogatni, az üveget viszont a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nem fogják a házaknál gyűjteni, ezeket a hulladékgyűjtő szigeteken lehet elhelyezni.

Az új rendszert 2013. március végétől kezdték bevezetni, az újpesti házak, háztartások csaknem háromnegyedében már lehetőség van a kidobandók szelektálására. Fontos tudnivaló még, hogy a szelektált hulladékot már most is külön kezelik, sehol nem öntik össze, és két hónapon belül megjelennek az elszállításhoz- terítéshez használt korszerű, speciális járművek is.

MOA