Főszerepben a víz és a húsvét

  •  
  •  
  •  

A Víz Világnapja és a közelgő húsvéti locsolkodás kelléke, a “szagos víz” között vont párhuzamot a Rex Állatsziget, amikor március 24-ére vidám számos, sok-sok tanulsággal szolgáló – térítésmentes – programot szervezett.

A Budapesti Állat- és Természetvédelmi élményparkban ezúttal is egymást váltották az élvezetes programok. A szabadba csábító, gyönyörű időben a víz világnapi és húsvétváró rendezvény kisszínpadán pörgött a műsor: Solymár Péter újpesti evangélikus lelkész például a Bibliában szereplő állatokról, a húsvétvárásról mesélt a gyerekeknek.

Érkeztek vendégek is, akik többek között Magyarország természetes ásványvizei és kialakulásuk történetébe avatták be a közönséget. Szó esett a halgazdálkodásról, valamint Magyarország veszélyeztetett halfajairól és megmentésük lehetőségeiről. Bemutatkoztak az Állatsziget lakói: a tengerimalacok, kutyák, cicák, akik örökbefogadásáról a lurkók azonnal döntöttek volna. Bemutatkozott a Törpenyúl Klub. A National Geographic Channel segítségével a gyerekek egy olyan képzeletbeli világba pillanthattak be, amelyben a világtenger szintje hét méterrel magasabb a mainál és ahol a parti síkságokat, a rájuk épült nagyvárosokkal együtt, víz borítja. Egyes tudósok szerint ugyanis ilyen jövő vár az emberiségre. De vajon tudományosan mennyire megalapozott ez a borúlátó jövőkép? – erről a Tanodu-ban a Rex Állatsziget zoopedagógusa beszélgetett a résztvevőkkel.

A gyerekek és a felnőttek megúszták szárazon a sci-fi-be illő kalandozást és a víz helyett a továbbiakban számtalan vidám programban merülhettek el. A kézműves foglalkozások, a lovaglási lehetőség, a tombola, valamint az állatsimogató, a program zárásáig sokaságot vonzott.

– B. K.