•  
  •  
  •  

Az Új Főtér egyes részei már elkészültek, más részein folyamatosan zajlanak a munkálatok. Folyamatos a növények, az utcabútorok és berendezési tárgyak telepítése is. Már körvonalazódni látszik az Új Főtér arculata.

Károlyi szoborpark
Befejezéséhez közelednek a természetes kőburkolatok – mészkő, porphyr – burkolási munkái, valamint a parkot körülölelő járda ill. útburkolatok kivitelezési munkái.
A Szent István tér 1-4 területén a korábban aszfalt burkolatú útpályát felújították, csillapított forgalmú útszakasz forgalmára méretezett új térkő felületű útpálya kerül kialakításra.
Az adott parkban a növénytelepítési munkák valamint a zöld területek öntözőrendszerének kialakítása is folyamatosan készül.
A korábban deponált növények telepítése megtörtént.
 
Vízi játékok és Károlyi István utca
Folyamatosak a piac sétányon a vízi játékok gépészeti berendezésének telepítési munkái, egy időben a Trombita téren található 9 db csobogó gépészeti szerelvényezési munkáival együtt.
A vízi játékok környezetének végleges térburkolási munkái várnak még befejezésre.
A téren található kandeláberek felállítása megtörtént, beüzemelés folyamatban van.
A Károlyi István utca új aszfalt réteg felhordása elkészült, a Református templom előtti átvezetés burkolása folyamatosan készül.
Az útpálya és a járdaburkolatok kivitelezési munkái is befejeződtek a Mády Lajos utcában. Az adott utcában új közvilágítási lámpatestek kerültek elhelyezésre. A gyalogos forgalom lehatárolására szolgáló pollersor elhelyezése a 20. héten megkezdődik.
 
István út
A Városháza épülete előtt létesítendő zöld terület és VIP-parkoló kialakítása még folyamatban van, amely a befejezési határidőre természetesen elkészül. A parkolóban folyamatos az ún. süllyedő pollerek telepítése, amelyek a ki- és a behajtás mértékét szabályozzák majd.
Az István út és a Károlyi István utca megújuló csomópontja jelenleg még kivitelezés alatt áll, az új burkolat már kész. Az útburkolati jelek felfestése a 20. héten történik. Az adott útszakaszon a növénytelepítési munkák szintén folyamatosak.
 
A téren elhelyezendő utcabútorok és berendezési tárgyak telepítése a területek készültségéhez mérten véglegesedik. Ilyen utcabútorok például az épített padok, hulladéktárolók, biciklitárolók, padok.
A téren létesítendő térfigyelő rendszer kiépítése szintén a befejezéséhez közeledik. Elhelyezésre kerültek a kamerák, beüzemelésük folyamatos.