•  
  •  
  •  


Végéhez közeledik az Új Főtér I. ütemének kivitelezése. Tervek szerint május 31-ig elkészül a Főtér rekonstrukciója, melyről a Főtér Kft. ügyvezető igazgatóját, Tilli Lajost kérdeztük.

– Kezdjük a közelmúlttal és a jelennel. Lefektettük az NA 100-as vízvezetéket a Károlyi szoborpark déli részén, jelenleg az NA 400-as vezeték kiépítése folyik a keramitos parkoló körül, illetve a Kemény Gusztáv utcánál. Mire megjelenik az újság, a Kemény Gusztáv utca sarok forgalmi rendje helyreáll. Most folynak a munkálatok a Városháza mellett, a Károlyi utca felőli oldalon: a burkolatépítést, a vízijátékok, csobogók alapjainak elhelyezését, és a gépészeti berendezések kialakítását végezzük.

A Duna-sétány felújítási munkálatait befejeztük. A következő lépés a Városháza előtti burkolat felújítás lesz, melyet igyekszünk úgy végezni, hogy sem a hivatal dolgozóinak, sem a Városházát felkereső polgároknak ne okozzon kellemetlenséget. Az István úti buszmegállónál lévő járdát több mint egy méterrel kiszélesítjük, a buszmegálló közel egy méterrel beljebb kerül az István út felé.
Megkezdődtek a Károlyi szoborpark kialakításának munkálatai is.
Megújul a Mády Lajos utca is, sétálóutca-jellegű burkolatot, és oszlop-megvilágítást kap. A Károlyi utcában, melybe a Mády Lajos utca belefut, szegélykorrekciókat hajtunk végre, illetve a református templom előtt új burkolatot rakunk le. A Károlyi utcában a jövőben a forgalom kétirányú lesz, ezért Templom utcai kereszteződésénél lámparendszer kerül elhelyezésre, ez megkönnyíti az autósok közlekedését, hiszen ez a kereszteződés beláthatatlan és veszélyes. A Károlyi utcával kapcsolatosan tájékoztatnunk kell még Újpest lakosait arról, hogy a felújítás ideje alatt a buszforgalom elterelésre kerül.  
Elfogadva a lakók véleményét a katolikus templom melletti pergolával kapcsolatban új tervek készültek, melyet a lakosság is elfogadott. A régi pergola lebontása a napokban megkezdődik, bontás után az új pergola építésével folytatjuk a munkálatokat.  A templom mellett, a füves területen áll majd a Boldogság Kapu, ahol bárki, akár az ifjú házasok is és az Újpestre látogatók fotókat készíthetnek. A pergola és a Boldogság Kapuval összhangban kerül elhelyezésre négy szobor, melyekről szakmai zsűri dönt. A Trombita téren a Városháza és a katolikus templom tengelyében került elhelyezésre a Fájdalmas Anya szobra. A templom kertjének rendbetételén jelenleg is dolgoznak munkatársaink. Elkészült és átadásra került az épület főbejárata előtti tér és lépcső
Az eredeti tervek szerint május 31. volt az I. ütem befejezésének dátuma, sajnos a közelmúlt időjárása miatt az ütemtervet át kellett dolgozni, sűríteni kellett az egyes munkafázisok idejét, de ez nem érinti a munkálatok véghatáridejét. Azon leszünk, hogy a terület használhatóságát és a szükséges munkálatokat összeegyeztessük annak érdekében, hogy az itt élőknek, az itt dolgozóknak, a piacra járóknak, és az autósoknak ne okozzunk nagy kellemetlenséget.