Fotózáson Újpest Arcai

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Városnapok alkalmával Újpest Arcainak választott Csató Mercédesz, Réti Virág és Sztojka Dominik portfóliót kaptak ajándékba a várostól, amelyet az elmúlt napokban „válthattak be”.

A képek ezúttal is Biros Zalán fotós Deák Ferenc utcai műtermében készültek. A fotózásra izgatottan készülődő fiatalokat az ajándékról és jövőbeni terveikről egyaránt kérdeztük.

Az elmúlt évi Újpest Arca-versenynek a 16–20 évesek korosztályban Csató Mercédesz lett a győztese, akinek komolyabb tervei vannak a róla készült képekkel. 

– Most fogok érettségizni, és tervezgetem a jövőmet. A Színház- és Filmművészeti Egyetemre készülök, és a tv-riporteri munka is foglalkoztat. Régóta álmom a fotómodellkedés, ehhez jó kiindulópont ez a portfólió, hiszen ez nem olcsó mulatság, viszont profi képek nélkül egyetlen ügynökséghez sem tudnék jelentkezni – magyarázza mosolyogva Merci. Újpest Arcai, amióta megnyerték a versenyt, számos feladatban vettek részt, így élmény van bőven. – A legnagyobb megtiszteltetés számomra az volt, amikor a Halassy Olivér Városi Uszoda megnyitóján én konferálhattam – meséli Mercédesz. 

Minden lány álma, hogy legalább egyszer olyan képek készüljenek róla, amelyeken még saját maga sem talál apró hibát sem. A fotózás előtt Sáfár Anikó kozmetikus az újpesti ÁtalakítaLAK Szépségszalonból és Görög Dorottya fodrász az Újpest Kártyát is elfogadó Narancs Szalonból készített sminket és frizurát a lányoknak. 

– Kicsit megrémültem, amikor megtudtam, hogy mit kapunk ajándékba, de azért természetesen örültem is. Elég izgulós vagyok, így nem tudtam, hogy mennyire leszek képes elengedni magam egy ilyen fotózás alkalmával – meséli Réti Virág, a 9–12 éves lányok kategóriájának győztese. – Élveztem a programokat, mert nagyon szeretem Újpestet és apukám révén a focit is – teszi hozzá.  

A fiúk mezőnyében Sztojka Dominik lett Újpest Arca.  – Örültem a fotózásnak, és kíváncsi vagyok a képekre, de különösebben nem izgultam.  Focista szeretnék lenni az Újpestben, ma is edzésem van, amely nekem nagyon fontos – fűzi hozzá. 

– Nyár végén lejár a mi megbízatásunk, és hamarosan ismét keresi majd az önkormányzat Újpest –idei- Arcait. Mindenkinek, akinek kedve támad ehhez, jelentkezzen bátran, Újpestet képviselve életre szóló élményben lesz részük–ajánlják mindhárman. (Bővebben: www.ujpest.hu)

D.V.