Futballszínház két félidőben

  •  
  •  
  •  

Mi történik egy meccsen, ha a partjelző bosszúból az öltözőben kilopja a bíró zsebéből a sárga lapot? Hogyan vezeti a játékvezető a mérkőzést, ha közben az asszisztens Mariannt bámulja a lelátón, és ezért elnézi a szögletet. A Sóska sültkrumpli című színdarabból többek között ez is kiderül.

Az Újpest Színház február 5-én mutatja be Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című darabját. „Egressy Zoltán talán az utóbbi évtizedben legfoglalkoztatottabb kortárs hazai drámaszerző, aki a magyar rögvalóság alsóbb rétegeiben szeret elvegyülni, és ott keresi a lét alapvető válaszaira a kérdéseket.

A színdarab egy öltözőben játszódik, ahol két partjelző és egy futballbíró készülődik két csapat sorsdöntő összecsapására.

Komédia, tragikomédia – ki tudná eldönteni a hol kacagtató, hol könnyeztető színdarabról, amely – csakúgy, mint egy rendes játékidejű focimeccs – kétszer 45 percben szórakoztatja a színházrajongó focidrukkereket, vagy a focirajongó színházba járókat. A darab rendezője Krizsik Alfonz, játékmestere Dózsa László, a szerepekben Babicsek Bernáttal, Fillár Istvánnal és Szolnoki Tiborral találkozhatunk.

Az előadás Újpest Önkormányzata, az Újpesti Sajtó Kft. és az UTE támogatásával jött létre.