Futó-és kerékpáros fesztivál

  •  
  •  
  •  

Versenykiírás

Rendezők: Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzata, Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat Szervező: Újpesti Polgármesteri Hivatal, Ifjúsági, Sport-, Művelődési és Oktatási Osztály.

Időpont: 2014. május 17., 9-től 14 óráig, 2014. szeptember 27., 9-től 14 óráig

Helyszín: Budapest IV. ker. Újpest, Káposztásmegyer, Farkaserdő és környéke

Megközelíthető: Újpest-központból a 220-as és a 20E jelzésű autóbusszal, valamint a 14-es villamossal.

Információ és helyszíni nevezés: Az Óceánárok utca és a Farkaserdő utca által határolt füves területen.

Táv: mini futás: 1,6 km – elsősorban óvodások és kisiskolások részére, maxi futás: 3,0 km, kerékpáros futam: 8,6 km, kutyás futás: 2,0 km

Rajt: Óceánárok utca (Óceánárok Óvoda előtti útszakasz)

Cél: Farkaserdő utcában (Babits Mihály Gimnázium melletti útszakasz)

Rajt időpontja: mini futás rajt: 9.00 órakor, maxi futás rajt: 10.15 órakor, kerékpározás rajt: 11.15 órakor, kutyás futás rajt: 13.00 órakor

Útvonal: mini futás: Óceánárok u.– Farkaserdő–Farkaserdő u., maxi futás: Óceánárok u.–Farkaserdő–Homoktövis u.–Farkaserdő u., kerékpározás: Óceánárok u.–Megyeri út–Külső Szilágyi út–Homoktövis u. Farkaserdő u. 2 kör, kutyás futás: Óceánárok u.–Farkaserdő– Farkaserdő u.

A nevezés és részvétel: A sporteseményen mindazok a futók és kerékpározók részt vehetnek, akik a határidőig jelentkeznek, a kiírási szabályokat elfogadják, egészségi állapotuk és kerékpárjuk műszaki állapota lehetővé teszi az indulást. A Futó- és Kerékpáros Fesztiválon mindenki csak saját felelősségére vehet részt. Felhívjuk a Futó- és Kerékpáros Fesztiválon részt vevők figyelmét a közlekedési szabályok betartására.

Kutyás futásra nevezni a Rex Kutyaotthon Alapítványnál lehet (IV. kerület, Óceánárok u. 33.).

Nevezés rendje: A versenyre előzetesen nevezni lehet az Újpesti Polgármesteri Hivatalban (István út 14. fszt. 27.), május 5-én hétfőtől május 9-én péntekig az alábbi időpontokban: hétfőn 9-től 17.30-ig, kedden és csütörtökön 9-től 16 óráig, szerdán 9-től 17 óráig pénteken 9-től 12 óráig. A verseny napján a helyszínen mindhárom versenyszámra 8 órától az adott versenyszám indításáig lehet nevezni.

Nevezési díj a kutyás futás kivételével előzetes nevezés: 500 Ft/fő, versenyszámonként, helyszíni nevezés 1000 Ft/fő.

A kutyás futás kivételével minden benevezett résztvevő emblémázott pólót, valamint a táv teljesítése után frissítőt kap. A pólók átvehetők a nevezéskor.

Díjazás: Az elért helyezésekért külön díjazást nem adunk, minden résztvevő a kutyás futás kivételével a szervezők által készített sorszámozott szelvényt kap, amellyel sorsoláson vehet részt. A kisorsolásra kerülő tárgyjutalmakat a rendezők biztosítják.

A mini futáson részt vevők sorsolása kb. 9.30 órakor, a maxi futáson és a kerékpározáson részt vevők sorsolása kb. 12.30 órakor lesz a színpadon.

A díjakat átadja Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és dr. Dabous Fayez elöljáró.

Fődíj egy gyermek-, illetve egy MTB felnőttkerékpár.

A csoportos nevezési lapokon szervezőként és kísérőként megnevezettek között is kisorsolunk egy MTB kerékpárt. A kisorsolt tárgyjutalmakat csak azok kaphatják meg, akik a rendezvény helyszínén a sorsoláskor azt személyesen át tudják venni. Ha a kisorsolt személy nem jelentkezik, ugyanarra a tárgyra új számot, illetve nevet sorsolunk ki.

Az intézményi értékelésnél a résztvevők létszámába csak az előzetesen – a nevezési határidő lezárásáig – benevezetteket számítjuk bele. Az óvodák esetében a tagóvoda létszámát is figyelembe vesszük a részvételi arány megállapításánál.

A szervezők a program időpont-változtatásának jogát fenntartják.

További információval a Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport-, Művelődési és Oktatási Osztályának munkatársai a 231-3101/116-os és 118-as telefonszámon készséggel állnak rendelkezésre.

Újpest, 2014. április