Garázsvásárt rendeznek Újpesten

  •  
  •  
  •  

Garázsvásárt rendeznek az Istvántelki út 11. szám alatt a hétvégén, szeptember 29.-én és 30.-án. Felnőtt és gyerek ruhákat, háztartási és műszaki cikkeket, játékokat egyaránt kínálnak a két nap folyamán. A vásár mindkét napon reggel 9 és este 6 óra között várja az érdeklődőket.

A garázsvásárok facebook oldalán rendszeresen tájékozódhattok, hol rendeznek a közeletekben hasonló “kerti” vásárt. Újpesten még ritkábban találkozunk ilyen vásárokkal, pedig egyik-másik kerületben már rendszeressé váltak a garázsvásárok, melyek kiváló alkalmat jelentenek arra, hogy a feleslegessé vált vagy megunt tárgyainktól “megszabaduljunk”, ráadásul úgy, hogy még némi hasznunk is legyen belőle.

Nem kell hozzá még garázs sem, bőven elég egy kis kert vagy előkert – a lényeg, hogy magántulajdonban legyen, ilyenkor semmilyen engedély nem szükséges a vásár megtartásához. Adóznunk sem kell utána, ha nem haladja meg a bevételünk az évi 600 ezer forintot. Ez pedig nem valószínű, hiszen ezeknek a vásároknak éppen az a lényegük, hogy olcsón, pár száz forintért kínálják portékájukat.

Akár egy közösség is összefoghat és közösen is szervezhet kerti vásárt. Egy érdekes garázsvásárban jártunk néhány hete: Dunakeszin egy lakópark több utcája szervezett közösen vásárt, a házak előkertjében vagy gépkocsi behajtójában, az utcákon pedig térképeket helyeztek ki, feltüntetve rajtuk, melyik utcában hol találunk árusító standot. Szóval, ha egyedül nem akarunk vagy nem merünk belevágni, akkor hívjuk össze a szomszédokat, és rendezzünk közösen vásárt.

A garázsvásároknak pedig egyedi hangulatuk van, megéri akár csak egy bámészkodás erejéig kilátogatni rájuk.

(ittlakunk.hu)